Úgy tűnt nem kezdődik jól a Manchester United számára a mérkőzés, ugyanis a bemelegítés során Rio Ferdinand megsérülhetett, még a cserepadra sem ülhetett le, helyette Jonathan Evans kezdett. Ennek ellenére nem kellett sokat várni a vendégek erődemonstrációjára, a harmadik percben Nani révén megszerezték a vezetést a vörös ördögök. Egy gyors kontrával együtt indult meg a portugál középpályás, majd egy az egyben megverte a vele szemben álló védőt, Elokobit és lőtte félmagasan a rövidbe a labdát. (0-1)
A manchesteriek tovább nyomtak és pár perc múlva megduplázhatták volna előnyüket. Egy újabb villámtámadás révén Rooney kapta meg a labdát és kapásból célzott is középre. Hennessey kapus a helyén volt. A tizedik percben meglepetésre egyenlített a Wolves. Jarvis szögletéből, a kapott gólnál hibázó Elokobi ugrott fel és könnyedén továbbította a labdát van der Sar kapujába. Evans hibázott nagyot, ő maradt le a védőről. (1-1)
A United tovább próbálkozott, de se Berbatovot, se Nanit nem kísérte szerencse a Wolverhampton kapuja előtt. Előbbi öt méterről fejelt fölé, utóbbi harminc méterről lőtt centikkel mellé. A 31. percben O’Hara villant a túloldalon. Az elalvó manchesteri védelmen átfűzte magát az angol ifjú és éles szögből bombázott laposan a kapura. Van der Sar szögletre mentett. Hat perccel később ismét rázós helyzetbe kerültek a vendégek, miután Milijas szabadrúgása Carrickről kis híján a kapuba hullott.
A 40. percben aztán megtörtént a csoda, Doyle révén fordított a Wolves. Egy újabb Milijas szabadrúgásból Elokobi és Doyle egyszerre startolt a labdára, és védők nélkül, mondhatni közösen megszerezték a hazaiak második gólját. A találatot végül az ír fiúnak jegyezték be. (2-1)
A második félidőben kissé megszürkült a játék. A Wolverhampton egyáltalán nem erőltetett semmiféle támadást, a Manchester United pedig nem tudta teljesen kézbe venni az irányítást. Támadásaik rendre meddőnek bizonyultak, Hennessey kapusnak még csak komolyabb védenivalója sem akadt. A balszerencse sorozat Ferdinand cseréjét, Evanst is elérte, sérülés miatt Smallingnak kellett beállnia.
Az utolsó tíz percre aztán megmutatkozott a csapatok erő- és motivációkülönbsége. A United saját kapujához szögezte a narancs-feketéket, de a 11 emberrel védekező Wolves nem roppant meg. Veresége ellenére a Manchester United továbbra is vezeti a bajnokságot, győzelme ellenére a Wolverhampton továbbra is utolsó.

Wolverhampton Wanderers – Manchester United 2-1
Gól: Elokobi 10’, Doyle 40’, illetve Nani 3’
Stadion: Molineux Stadium (Wolverhampton, West Midlands)
Vezette: Michael Oliver
 

Stoke City - Sunderland 3-2 (1-1)
Gól: Carew (32.), Huth (83., 90.), ill Richardson (2.), Gyan (48.)
 

Newcastle - Arsenal 4-4 (0-4)
Gól: Barton (69., 83.- mindkettő 11-esből), Best (75.), Tioté (87.),ill Walcott (1.), Djourou (3.), van Persie (10., 26.)


 

Aston Villa - Fulham 2-2 (1-0)
Gól: Paintsil (13.-öngól), Walker (72.), ill A. Johnson (52.), Dempsey (78.)


Everton - Blackpool 5-3 (1-1)
Gól: Saha (20., 47., 76., 84.), Beckford (80.), ill Baptiste (38.), Puncheon (62.), C. Adam (65.)
 

Manchester City - WBA 3-0 (3-0)
Gól: Tevez (17., 22., 39. -első és harmadik 11-esből)


Tottenham - Bolton 2-1 (1-0)
Gól: van der Vaart (6.), Kranjcar (90.), ill Sturridge (55.)
 

Wigan - Blackburn 4-3 (1-1)
Gól: McCarthy (35., 56.) , Rodallega (50.), Watson (65.-11-esből), ill Roberts (23.), Samba (58.), Dunn (81.-11-esből)
 

A Premier League 26. fordulójának rangadója előtt mindenki a klubot váltó Fernando Torresről beszélt, de a meccsen nem az ex-liverpooli spanyol csatáré volt a főszerep.


A Chelsea 50 millió fontos rekordigazolása ugyan Drogba éktársaként a kezdőben kapott helyet korábbi csapata ellen – mögöttük Anelkára hárult a játék szervezése – ám Kenny Dalglish Liverpoolja szervezett védekezésének köszönhetően teljesen semlegesítette a Chelsea támadójátékát, így három értékes ponttal távozhatott a Stamford Bridge-ről.
Az első helyzet a 2. percben Torres előtt adódott – Maxi Rodriguez úgy passzolt a spanyolhoz, mintha még mindig csapattársak lennének –, de a csatár nem találta el a kaput. Mindkét csapat keveset kockáztatott, a három középső védővel és két szélsőhátvéddel felálló Liverpool próbálta tartani a labdát, a Chelsea pedig igyekezett támadni, de nem tudott nagyobb helyzetet kialakítani – Torres lövését a sérüléséből felépülő és egyből a mélyvízbe kerülő Carragher blokkolta, Ivanovics fejesei pedig nem voltak különösebben veszélyesek. A másik oldalon Maxi viszont Gerrard keresztbe lőtt labdája után óriási ziccert rontott, pár méterről lőhetett üres kapura, de csak a keresztlécet találta el.
A második félidő elején a Liverpool egyre inkább átvette a kezdeményezést, a Chelsea játéka pedig egyre jobban döcögött. Ancelotti 66 perc után le is kapta a debütáló Torrest és behozta Kalou-t, hogy átálljon a megszokott 4-3-3-as rendszerre. Másodpercekkel a csere után Essien lőtt centikkel fölé, ekkor úgy tűnt, a Kékek percei következnek. Ám Meireles alaposan keresztülhúzta Ancelotti számításait: a portugál a 69. percben Gerrard beadásából, a hezitáló Cech-nek is köszönhetően megszerezte a vezetést a vendégeknek. 0-1 A Liverpool előnye birtokában még jobban visszaállt, Maxi helyett Fabio Aurelio érkezett, a meccs hőse, Meireles helyett pedig Poulsen állt be az utolsó tíz percre. A hazaiak a lefújásig sem találtak fogást a liverpooliakon, akik így három fontos ponttal gazdagodtak.
A Chelsea nem tudta kihasználni a Manchester United botlását, így a tízpontos hátrány mellett Ancelotti azon is törheti a fejét, hogy megtalálja Torres helyét csapata játékrendszerében. Kenny Dalglish Liverpoolja legutóbbi négy meccséből négyet nyerve már hatodik és már csak hat pontra van a BL-selejtezőt érő negyedik helytől.
Gulácsi Péter ismét a kispadról nézte végig csapata győzelmét.

Chelsea – Liverpool 0-1
Gól: Meireles 69.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr792644589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása