Az Arsenal, bár egy órán át nem talált be, magabiztos játékkal ledolgozta a hátrányát, és 3–0-ra megverte a Priskin Tamással és Fülöp Mártonnal a soraiban felálló Ipswich Townt az angol Ligakupa elődöntőjének visszavágóján.

 

 

 

 

 

Az Ipswich Town nagy reményekkel készült az Arsenal elleni visszavágóra az angol Ligakupa elődöntőjében, miután az első mérkőzésen Priskin Tamás góljával megverte a Premier League sztárcsapatát.Az Emiratesben persze nagyon nehéz küzdelem várt a magyar csatár mellett Fülöp Mártonnal a soraiban felálló másodosztályú együttesre, és az „ágyúsok” azonnal kemény rohamokat indítottak.
A 19. percben Robin van Persie ugratta ki nagyszerűen Cesc Fabregast a tizenhatos jobb oldalán, és spanyol futballista lövését Fülöp Márton védte ki.

 

A 30. percben Fülöpnek kellett mentenie, amikor Van Persie felé szállt a labda a tizenhatoson belül, és a magyar kapus ütközött a holland játékossal. A továbbguruló labdát az egyik védő kivágta.
Négy perccel később Fabregas kapott jó indítást a bal oldalon, majd átvétel után tüzelt, de a labda elszállt Fülöp kapuja előtt.
A szünet után is nyomasztó volt az Arsenal fölénye, és a 61. percben meglett a hazai próbálkozások eredménye. Nicklas Bendtner nagyszerűen vett át egy előreívelt labdát, majd nagyszerűen tolta el a védők mellett, és kilőtte Fülöp kapujának bal alsó sarkát. 1–0
Priskint a 63. percben lecserélték, majd egy perccel később már az Arsenal állt továbbjutásra. Szöglet után Laurent Koscielny bólintott a kapuba, Fülöp rosszul jött ki a labdára. 2–0
A 77. percben eldőlni látszott a továbbjutás: Andrej Arsavin vezette a védőkre a labdát, majd jól ugratta ki Fabregast, aki nem hibázott Fülöppel szemben, a kapuba gurított. 3–0

A folytatásban már nem született több gól, így az Arsenal fél óra alatt elintézte az Ipswich Townt, és bejutott a döntőbe.
 

ANGOL LIGAKUPA,ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
Arsenal–Ipswich Town 3–0 (Bendtner 61., Koscielny 64., Fabregas 77.)
Tj: az Arsenal, 3–1-es összesítéssel
 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr572615715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása