A vasárnap a hazai győzelmek napja volt a Premier League-ben. A West Brom a kicsit önmagát is elintéző Newcastle-t verte magabiztosan, a West Ham hiába parádézott hét közben a Ligakupában, pont nélkül távozott Sunderlandből.

A kezdeti lendület megtörése után újra magára találó West Brom a Hawthornsban a teljesen kiszámíthatatlan Newcastle-t fogadta. A meccs egészen sivár volt, egészen a 32. percig, ekkor Tchoyi egy pazarul eltalált lövéssel megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A Newcastle a gól után vagy nem akart, vagy nem tudott támadni, így a Baggies egygólos előnnyel mehetett szünetre. A második félidő már valamivel élénkebben kezdődött, Carson hatalmas bravúrral védte Taylor fejesét, majd Marek Cech-nek kellett mentenie a gólvonalról Jonas Gutierrez éles szögből leadott lövése után. A 71. percben aztán Guthrie csúszott el a kezdőkörben, Odemwingie lecsapott a labdára, hintába tette Campbellt és Taylort, majd laposan a kapuba lőtt. A 89. percben a nigériai megint csak Taylor és Campbell közül lépett ki egy felívelésre, aztán a kifutó Krul mellett megszerezte a WBA harmadik gólját. A Newcastle a 92. percben szépített, Carroll lövése Carsonról Lövenkrands elé csorgott, aki közelről nem hibázott, beállítva a végeredményt.



West Brom – Newcastle 3-1
Gól: Tchoyi 32., Odemwingie 71., 89. ill. Lövenkrands 92.
A nap másik meccsén a Sunderland Henderson góljával legyőzte a West Hamet. A Sunderland már a hetedik, a vendégek továbbra is képtelenek ellépni utolsó helyről.

Sunderland – West Ham 1-0
Gól: Henderson, 34.
 

A londoniak Drogba véleményes büntetőjével megszerezték ugyan a vezetést, de a hajrában Beckford ki tudott egyenlíteni. Az Arsenal ugyan nem könnyen, de végül Nasri duplájával nyert a Gerával felálló Fulham ellen, és a tabella élére állt. Nyert a Man City és a Blackburn, a Tottenhamnek viszont csak döntetlenre futotta a Birmingham City ellen.Azzal a tudattal léphetett pályára a Chelsea, hogy ha nyer, akkor Man United elhalasztott meccse miatt az azonos pontszámmal álló Arsenal eredményétől függetlenül átvenné a vezetést a tabellán.
Az első helyzetet azonban az Everton jegyezte a huszadik másodpercben: Ivanovics rossz felszabadítása után Saha kőtt kapura, Cech védett.
Az első negyed órában a hazaiak irányították a meccset, de lehetőségük csak Howard hibájából adódott. Az amerikai kapus egy könnyűnek tűnő labdát ejtett ki kezei közül, a szemfüles Kalou elől Jagielkának kellett mentenie.
A Chelsea nyomása miatt az Everton mélyen visszahúzódott, ezt Anelka próbálta feltörni egy távolni lövéssel a 29. percben, a labda a jobb kapufa mellett húzott el. Nyolc perccel később egy sokkal nagyobb helyzet maradt ki, egy szögletet követően Terry lőtt kapásból a hosszú saroknál, a blokkolt labdát aztán nagyon finom mozdulattal emelte kapura, de csak a felső lécet tudta eltalálni.
Hiába játszott fölényben a hazai csapat, nagyon úgy tűnt, hogy döntetlennel vonulnak le a csapatok az első félidő után. Hogy ez ne így legyen, arról a Phil Neville, Anelka, Howard, Lee Probert, Drogba ötös gondoskodott: Neville rosszul tett haza egy labdát, Anelka lecsapott rá, a megkerülős csel közben nekifutott Howardnak, Probert befújta a büntetőt, Drogba pedig bevágta. 1-0
A lassításokon jól látszott, hogy Anelka meg sem próbálta kikerülni Howardot, aki a bal oldalán elguruló labdát figyelte, nem pedig a jobb oldalán érkező Anelkát. A kapus csak akkor kerülhette volna el az ütközést, ha fogja magát, és köddé válik. Mivel azonban ezt nem tette, egygólos hazai vezetéssel fordulhattak a csapatok.
Nagyobb iramban, és jobban is kezdte az Everton a második félidőt, enyhe fölényük egy kapufában csúcsosodott ki a 61. percben: Baines bal oldali beadására Rodwell robbant középen, fejese a bal kapufa belső oldaláról az elvetődő Cech kapus mögött pattant ki a mezőnybe. Három perccel később egy szöglet után Phill Neville csúsztatott a rövid saroknál, a labda azonban magasnak bizonyult a hosszún érkező társaknak.
A 72. percben Cahill startolt rá egy hosszú indításra, melyet becsúszva sem ért el. Cipőjével viszont eltalálta a kivetődő Cech kapus arcát, akinek szemöldöke felszakadt és bal szeme körül csúnya monokli alakult ki. Az eset utáni kakaskodás miatt Coleman és Terry is sárga lapot kapott,a játék pedig Cech hosszú ápolása után folytatódott.
A 80. percben Beckford csúsztatott bele Pienaar felívelésébe, az összetoldozott Cech azonban eldőlve könnyedén védett. Ekkorra már alábbhagytak az Everton vehemens támadásai, a hazaiak pedig inkább az eredmény megtartására törekedtek, mint annak növelésére. Ezt szolgálta az Anelka-Ramires csere is.
Eggyel kevesebb támadó volt a pályán, mégis a Chelsea alakított ki helyzeteket: A felfutó Ferreira lapos beadására Cole érkezett középen, az angol szélsőhátvédnek azonban Coleman "szedte fel az ütőjét" - a játékvezető továbbot intett. A tovacsorgó labdát Malouda lőtte kapura, Howard védett. A 86. percben aztán némileg váratlanul kiegyenlített az Everton! Baines sokadik jó beadását Cahill fejelte vissza az ötösön érkező Beckfordnak, aki közelről a kapuba stukkolt. 1-1
A Chelsea-nak a hátralévő négy, és a Cech kapus ápolása miatt elrendelt hét perc hosszabbítás sem volt elég az újabb gólszerzéshez, sőt, ha a ráadásban Beckford vagy Fellaini kicsit jobban koncentrál, akkor nyerhettek is volna az egy pontra mindenképpen rászolgáló vendégek. A Chelsea ezzel már négy meccse nyeretlen, az Everton pedig menekül a kiesőzóna elől.


 

Teljes zavar,totális csőd...

Chelsea – Everton 1-1 (1-0)
Gólok: Drogba (’42 – büntetőből) ill. Backford (’86)
Chelsea: Cech – Bosingwa (P. Ferreira ’65), Ivanovics, Terry, Cole - Essien, Mikel (Sturigge '87), Malouda, Kalou - Drogba, Anelka (Ramires ’78).
Everton: Howard - Neville, Jagielka, Distin, Baines - Coleman, Fellaini, Rodwell, Pienaar (Bilialetdinov '87) - Cahill, Saha (Beckford ’58).
 

A játéknap további mérkőzései:
Arsenal – Fulham 2-1 (1-1)
Gólok: Nasri (’14, ’76) ill. Kamara (’30)
Birmingham City – Tottenham 1-1 (0-1)
Gól: Gardner (’81) ill. Bassong (’19)
Blackburn Rovers – Wolverhampton Wanderers 3-0 (2-0)
Gólok: Dunn (’29), Emerton (’43) Nelsen (’55)
Manchester City – Bolton Wanderers 1-0 (1-0)
Gól: Tevez (’4)
Wigan Athletic – Stoke City 2-2 (2-2)
Gólok: Collins (’30 – öngól), Cleverley (’40) ill. Huth (’18), Etherington (’31)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr672497194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása