Ian Holloway, a hazaiak menedzsere a kezdőbe jelölte a csapatkapitányt, Charlie Adamet, aki bejelentette távozási szándékát (a Liverpool és az Aston Villa is vinné), de a csapat nem engedi el.
A skót játékos meghálálta a bizalmat, ugyanis két gólpasszt osztott ki. A 15. percben a szögletét követően Craig Cathcart (egykori United-nevelés) előzte meg Berbatovot és fejelt a kapuba. A Blackpool a gól után is igen aktív maradt, a United védelme pedig meglehetősen bizonytalan volt. Edwin van der Sar hárította Nemanja Vidics saját kapuja felé tartó labdáját.
Van der Sar remekül védte David Vaughan lövését, majd Adam újabb szögletébe Gibson csúsztatott bele, a labda így DJ Campbell elé került, taki a hosszú oldalnál nem hibázott. Találata után majd’ felrobbant a stadion.
Sir Alex Ferguson valószínűleg bekapcsolta a hajszárítót a szünetben, Gibson helyére Ryan Giggset küldte be. Ennek ellenére a Blackpool maradt támadásban, és talán jogosan várták a büntetőt Rafael Luke Varney-n bemutatott ténykedése után.
Végül Richard Kingson, a hazai kapus is munkába állt, Nani és Paul Scholes lövését védte, majd Ferguson lekapta Rooney-t és Chicharito Hernándezt küldte a helyére.



A cserének meg is lett az eredménye: három perc, két gól. Előbb Berbatov volt eredményes Darren Fletcher beadása után 18 perccel a rendes játékidő vége előtt, majd Hernández lőtt gólt Giggs passza után.
A United magához tért, de közben Rafaelt kellett ápolni hosszasan, majd cserére is szükség volt. A hosszú szünet ellenére nem tört meg a lendület és Berbatov Scholes passza után megszerezte a győztes gólt.
A United ismét bemutatta – Ferguson irányítása alatt sokadszor – híres küzdeni tudását. A Vörös Ördögök öt ponttal vezetik a tabellát és 23 bajnoki után is veretlenek.

Blackpool – Manchester United 2–3 (2–0) Cathcart 15., Campbell 43. ill. Berbatov 72.,88. Hernández 74.

Blackpool: Kingson; Eardley, Evatt, Baptiste, Cathcart; Vaughan, Grandin, Adam; Taylor-Fletcher (Harewood 74.), Varney (Phillips 68.), Campbell
Man Utd: Van der Sar; Evra, Smalling, Vidics, Rafael (Anderson 80.); Nani, Scholes, Fletcher, Gibson (Giggs 46.); Berbatov, Rooney (Hernández 66)
 

Wigan – Aston Villa 1–2 (0–0) McCarthy 80. ill. Agbonlahor 49., Young 62. – tizenegyesből
Az Aston Villa zsinórban másodszor győzött, ezzel hat pontra távolodott a kiesőhelyektől. A vendégek a fordulás után szereztek vezetést, Gabriel Agbonlahor volt eredményes Ashley Young szöglete után.
Young később maga is gólt szerzett, amikor az általa kiharcolt büntetőt értékesítette.
James McCarthynak már csak a szépítésre futotta egy megpattanó lövés után.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr532615700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása