A januári átigazolási időszakban az igazi nagy durranás az utolsó napra maradt. Fernando Torres megunta a Vörösök vergődését, a Chelsea pedig megmutatta, hogy pénzügyi fair play tervezet ide vagy oda, a 71 milliós éves veszteség sem lehet akadálya, hogy Abra megint zsebbe nyúljon. 50 millió fontért jött Torres és huszonegynéhányért David Luiz, a Benfica brazil bekkje.


A Vörösök duplán pótolták Torrest a befolyt összegből. Luis Suárez érkezése már korábban eldőlt, de ha már az ölükbe hullott egy ötvenes gyorsan megvették még Andy Carrollt. A Newcastle nem tehetett mást, egy játékosért, akinek komoly PL-tapasztalata sincs, el kell fogadni ezt az összeget.
A Szarkáknak idő szűke miatt várniuk kell a nagy dohány elköltésével, csak ki ne essenek addig Carroll nélkül.
Kedd:
A hétfői bolondok háza után kedden már pattogott is a labda a Premier League-ben. A bajnoki cím legnagyobb esélyesei mind pályára léptek és be is húzták meccseiket. Az Arsenal hátrányból fordított, miután Louis Saha vezetést szerzett az Evertonnak. A spori hatalmas lest engedett el, mert Koscielny még beleért a labdába.



A Chelsea idegenben vett elégtételt a Sunderlanden, amely az odavágón 3–0-ra alázta a Kékeket, elindítva ezzel őket a szakadék felé, amiből lassan kezdenek kikecmeregni. Az egyik legjobb Anelka volt, akinek lehet, hogy már helye sem lesz a csapatban Torres érkezésével.


A Manchester United meglepően simán intézte el az Aston Villát. Rooney duplázott, első gólját már az első percben megszerezte Van der Sar 80 méteres gólpassza után. Bent még meglőtte a maga gólját, de Vidics csatárokat megszégyenítő góllal állította be a végeredményt.

A nap utolsó meccsén előbb fordított a Wigan a WBA otthonában, de végül egy ponttal, de csak egy ponttal távozhattak. Martínezék lassan készülhetnek a Championshipre…


Szerda:

Szerdán először a Manchester City lépett pályára. Hamar vezetést szereztek Tévez révén. Zigics góljára még érkezett a válasz Kolarov szabadrúgásából, de Vieira szabálytalansága után büntetőből egyenlített a Birmingham. A Man City kiengedett és már nem volt idő felpörögni.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Bolton végre újra nyert a kölcsönvett Sturridge góljával, a Tottenham a Blackburn otthonából hozott el nagyon fontos három pontot. A jó formába lendülő Fulham otthon verte a Newcastle-t. Gera Zoltánnak percek jutottak. A Szarkáknál megsérült Ameobi, aki arccsonttörést szenvedett.
 A Blackpool hazai pályán kapott ki a remekül erősítő West Hamtől. A Kalapácsosok megszerezték a debütáló meccsén gólt szerző Robbie Keane-t, a kupaspecialista Obinna ezúttal bajnokin is lehetőséget kapott, amit egy duplával hálált meg. Charlie Adam szögletből szerzett gólt a meccsen!

A Liverpool véghezvitte azt a bravúrt, hogy igazi csatár nélkül állt ki a Stoke ellen (Kuyt már nehezen nevezhető annak). Így festett a kezdő: Reina; Kelly, Skrtel, Kirjakosz, Aurelio; Johnson, Agger, Meireles, Gerrard, Lucas, Kuyt. A megváltás a 63. percben jött el, amikor Suárez bemutatkozhatott. Az uruguayi rögtön gólt is szerzett – amit máskor biztos öngólnak adnak majd, de ezúttal nem vették el tőle.  
 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr712636230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása