Nyert a Manchester City, a Chelsea és az Arsenal. Van Persie és Tévez a hős, Wayne Bridge és Steve Harper lesütheti a szemét. Csupa döntetlen a vasárnapi derbiken. Ez történt.

Chelsea – Blackburn 2–0 Gól: Ivanovics 57., Anelka 76.
Utolsó tíz bajnokijából másodszor nyert a Chelsea. Ilyen rossz sorozatra rég nem volt példa a londoniaknál. A Kékek a második félidőre hagyták a döntést és két szöglet után volt eredményes Ivanovics és Anelka. Carlo Ancelotti egy időre fellélegezhet.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manchester City – Wolverhampton 4–3 Gól: K. Touré 41., Tévez 48., 66., Y. Touré 53., ill. Milijas 12., Doyle 68. – 11-esből, Zubar 85.
Meglepetésre Milijas és a Wolves szerzett vezetést. Nehezen ébredt a City és Carlos Tévez, akinek köszönhetően végül fordított Mancini csapata. A háromgólos előnyt azonban majdnem elszórakozta a haziak „acélos" védelme. A „hangos szomszéd" egy napig a tabella élére ugrott.
 

Stoke City – Bolton 2–0 Gól: Higginbotham 37., Etherington 63. – tizenegyesből
A Boltonnak egyszerűen nem megy idegenben. Ezúttal két pontrúgás, egy szöglet és egy tizenegyes okozta a vesztüket. A vendéglátók beérték vendégüket, 30 ponttal a hetedik és nyolcadik helyen állnak.

West Bromwich – Blackpool 3–2 Gól: Odemwingie 38., 87., J. Morrison 52., ill. Vaughan 11., Taylor-Fletcher 80.
A WBA hazai pályán vetett véget az ötmeccses vereség-szériának. A vezér ezúttal is a nigériai Odemwingie volt, aki két gólt szerzett. A Blackpool még vezetett a meccsen, de a hazaiak megérdemelten nyertek.

Wigan – Fulham 1–1 Gól: Rodallega 57., ill. Johnson 86.
A Wigan sokáig győzelemre állt, de a padról beálló Andy Johnson keresztülhúzta a számításaikat. A Wigan az egy ponttal is kikecmergett az utolsó három helyről, a Fulham 15., Gera Zoltán nem kapott lehetőségat, állítólag Görögországból érdeklődnek iránta.

West Ham United – Arsenal 0–3 Gól: Van Persie 13., 77. – tizenegyesből, Walcott 41.
Robin van Persie vezetésével magabiztosan nyertek Wengerék. Könnyen lehet, hogy ez volt Avram Grant utolsó meccse a Kalapácsosok élén. A sikerből kivette a részét Theo Walcott is, aki remek napot fogott ki. Nem úgy Wayne Bridge, aki először szerepelt új csapatában. A Man Citytől kikölcsönzött védő mindhárom gólban benne volt, a büntetőt is ő hozta össze.

 

Birmingham City – Aston Villa 1 –1 Gól: R. Johnson 49., ill. Collins 73.
Birminghami derbivel indult a vasárnap. A gólokat ezúttal védők szerezték, de az egy ponttal egyik csapat sincs igazán kisegítve. A Villa hátrányból jött vissza, összesen négyszer találták el a kapufát. A Citynek is több lehetősége volt, de Friedel szinte végig ura volt a helyzetnek.

Sunderland – Newcastle United 1–1 Gól: A. Gyan 93., ill. Nolan 52.
Sokáig Ameobi és darren Bent versenyzett, hogy ki hagy ki több helyzetet, végül egy szöglet után Kevin Nolan volt eredményes. a vendégek Harper kapusnak köszönhetik az egyenlítést, aki Asamoah Gyannal lövetett gólt. A hazaiak fogadkoztak az őszi 1–5 után, de ez nagyon kevés volt.

Liverpool – Everton 2–2 Gól: Raul Meireles 29., Kuyt 68. – tizenegyesből, ill. Distin 46., Beckford 52.
King Kenny első győzelmére készült, amire nem is kínálkozott jobb alkalom egy városi derbinél. A vezetést meg is szerezték Meireles révén, aki több Howard-védés után vette be a kékek kapuját. Fordulás után öt perc alatt fordított az Everton, majd Howard tizenegyest hozott össze, amit Kuyt értékesített. Egy-egy pont, amivel mindkét csapat négy egységre van a kieséstől... Valószínűleg nem ez volt a kitűzött cél a szezon előtt egyik félnél sem. Az Everton elfogadta a Chelsea hárommillió fontos ajánlatát Pienaarért, de a középpályás sorsa még nem dőlt el.




Tottenham – Manchester United 0–0 Kiállítva: Rafael 74.
A játéknap utolsó meccsén is döntetlen született, méghozzá gólnélküli, amire nem sokan számítottak. A Manchester Unitednek egy pont is elég volt, hogy visszavegye a vezető helyet a tabellán. A Vörös Ördögök 21 forduló után is veretlenek a bajnokságban. A hazaiaknak több helyzetük volt, a vendégeknél Wayne Rooney volt a legveszélyesebb. Mike Dean kiállította két sárgával Rafaelt, a spori kicsit elkártyázta a meccset, ami egyáltalán nem volt durva a hét lap ellenére sem. Látványos meccset vártunk, de csak a két félidő eleje volt az, illetve a hajrá, ahol mindkét irányba eldőlhetett volna a meccs.









 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr562593761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása