A legutolsó pillanatban, 23.58-kor jelentette be a Chelsea, hogy David Luíz a csapat tagja lett! A Benficából érkező brazil védőért 21 millió fontot fizetnek készpénzben a londoniak, plusz Nemanja Maticsot adják oda a portugáloknak. A 4-szeres brazil válogatott Luíz öt és féléves szerződést írt alá hétfő este. A csapatok megerősítették a hírt, úgyhogy a Chelsea-fanatikusok most már nyugodtan aludhatnak. 

Nem bírt magával a Chelsea, amely 25,5 millió fontot sem sajnált ajánlani a lisszaboniak brazil védőjéért. A Kékek annak ellenére is kötötték az ebet a karóhoz, hogy pénteken kikosarazta őket a Benfica, mi több, lezártnak tekintette a történetet.
Úgy tűnt, az égiek meghallgatták a briteket és csodával határos módon mégis megegyeztek a csapatok az árról. 21 millióról szóltak a hírek, a londoniak emellé az 5 millió fontra taksált fiatal Nemanja Maticsot is odaígérték. 

Erre fel David Luíz fél nyolc magasságában kiment a lisszaboni reptérre, hogy személyesen is tárgyaljon a Chelsea vezetőivel. Ekkor jött az újabb csavar, hiszen mivel nagyon szorongatott a határidő, tíz óra körül az is kiderült, hogy az üzletet csak akkor lehet tető alá hozni, ha a papírügyeket és az ehhez tartozó hivatalos dolgokat Portugáliában intézik el.
Nem lett volna értelme az utazásnak. Annak lett igaza, aki így gondolta, hiszen a bölcs döntésnek köszönhetően mindent - még az orvosuit is - rendezték, így kerülhetett sor a szerződéskötésre - 23.58 perckor. Hihetetlen. 
Luíz végül öt és fél éves szerződést kötött a Kékekkel, Alex és Ramires után az együttes harmadik brazil kerettagja lett.

„Örülök, hogy egy angol topcsapathoz szerződhettem, tökéletesen tisztában vagyok milyen kiemelkedő színvonalat képvisel a Chelsea" – mondta a klub legújabb játékosa.

A csapatok megállapodása értelmében Nemanja Matic nyáron a Benficához kerül, ám a szerb középpályás a szezon végéig kölcsönben a Vitesse Arnhemnél szerepel majd.
 

Szerző: nWnC*

Szólj hozzá!

Címkék: chelsea luiz

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr732631117

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása