Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere több fiatal játékosnak is bizalmat szavazott az Ipswich Town ellen, Patrick van Aanholt, Josh McEachran és Daniel Sturridge a kezdocsapatban kapott helyet, csereként pedig Jeffrey Bruma és Gaël Kakuta is pályára lépett. A fiatalok pedig nem okoztak csalódást az olasz mesternek...  

 

 

 

 

A címvédo Chelsea ugyanis könnyed, 7–0-s gyozelmet aratott Fülöp Márton és Priskin Tamás együttese, a másodosztályú Ipswich Town ellen. A magyar válogatott kapus végigjátszotta a mérkozést, míg Priskin a 63. percben lépett pályára csereként.
Érdekesség, hogy a „kékek" szinte napra pontosan egy éve, január 16-án szintén hét gólt vágtak Fülöpnek, a magyar kapus akkor még a Sunderland színeiben szerepelt, és a bajnokit a londoniak 7–2-re nyerték meg.

A „kékek" egyébként történetük során ezt megelozoen mindössze egyszer nyertek legalább ötgólos különbséggel az FA-kupában, és az a siker nem éppen tegnap volt: 1908-ban 9–1-re ütötték ki a Worksop Townt.

 

 A Chelsea gyozelmének köszönhetoen sorozatban 14. alkalommal jutott be az FA-kupa negyedik fordulójába, ennél hosszabb sorozattal csak az Arsenal büszkélkedhet (az „ágyúsok" jelenleg 15-nél járnak). A délutáni sorsoláson a londoniak nem voltak túl szerencsések, ugyanis az élvonalbeli Evertont kapták ellenfélnek.


Chelsea - Ipswich Town 7-0
Chelsea - Ipswich Town 7-0 (3-0)
Idopont: 2011. január 9. - 16:00
Helyszín: London, Stamford Bridge
Játékvezeto: Andy D'Urso
Nézoszám: 41.654
Gólszerzo(k): Kalou (33.), Sturridge (33., 52.), Edwards (41. öngól), Anelka (49.), Lampard (78., 79.)
Sárga: Norris (41.)
Piros: -

Chelsea:
Menedzser: Carlo Ancelotti
Felállás (4-3-3): Cech; Bosingwa, Ivanovic, Terry (c), Van Aanholt (Bruma 70.); Ramires, McEachran, Lampard; Kalou (Kakuta 56.), Anelka, Sturridge.
Cserepadon maradt: Hilario, Essien, Drogba, Malouda, Ferreira.
Ipswich Town:
Menedzser: Ian McParland
Felállás (4-4-2): Fülöp; Brown, McAuley, O'Dea, Kennedy, Peters; Norris, Healy, Edwards; Scotland (Murray 50.), Wickham (Priskin 63.).
Cserepadon maradt: Lee-Barrett, Delaney, Smith, Eastman, Civelli.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr812577143

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása