A Boxing Day-forduló sem lesz teljes: elmarad a Blackpool–Liverpool és az Everton–Birmingham City is.

Blackpoolban a pálya fagyott talaja nem volt alkalmas arra, hogy lejátsszák a vasárnap magyar idő szerint 16:00-ra kiírt, Liverpool elleni meccset, a fagy miatt elmarad az Everton–Birmingham City is. A Championshipben a Crystal Palace–Norwich, a Middlesbrough–Nottingham Forest és a Scunthorpe–Preston mérkőzések estek az időjárás áldozatául. A League One-ban és az alsóbb osztályokban szinte az összes meccs elmarad.

A Manchester United a Sunderlandet verte, a Man City idegenben győzött a Newcastle ellen, Berbatov és Tevez is duplázott. Geráék otthon kaptak ki a West Hamtől, a Tottenham nyert a Villa Parkban.A karácsonyi fordulóban Steve Bruce ezúttal a Sunderland menedzsereként látogatott vissza az Old Traffordra, de túl sok ideje nem maradhatott a régi emlékek felidézésére: Rooney beadásából Berbatov már az 5. percben megszerezte a vezetést a Manchesternek. A hazaiak a gól után is domináltak, ez a második félidőben sem változott. Az 57. percben megint Berbatov volt eredményes, a bolgár egy szerencsés megpattanóval növelte kétgólosra a manchesteri előnyt, amit könnyen lehetett volna több is, de Gordon remekül védett és a kapufa is kisegítette két alkalommal. Így maradt a sima 2-0, amellyel a United őrzi kétpontos előnyét a tabella élén a City előtt, méghozzá úgy, hogy városi riválisuk két meccsel többet játszott.
Manchester United – Sunderland 2-0
Gól: Berbatov 5., 57.
 

 

A Manchester City öt perc alatt mindent eldöntött a St. James' Parkban: Krul hibájának köszönhetően Barry már 74 másodperc elteltével megszerezte a vezetést, majd pár perccel később Tevez Milner beadását vágta a kapuba. A Newcastle később lassacskán magához tért a karácsonyi lidércnyomásból, sőt, a 72. percben Carroll egy közeli fejessel szépített, visszahozva a Szarkákat a meccsbe. A hazaiak nyomultak előre az egyenlítésért, de kilenc perccel később Tevez egy megpattanóból visszaállította a kétgólos különbséget, ami kitartott a végéig.
Newcastle – Manchester City 1-3
Gól: Carroll 72. ill. Barry 2., Tévez 5., 81.



Geráéknak sem sikerült túl jól a karácsonyi forduló, pedig a 11. percben Aaron Hughes góljával megszerezték a vezetést a tabella alján kullogó West Ham ellen a Craven Cottage-en. Ezután viszont feltámadtak a vendégek és Carlton Cole duplájával, valamint Piquionne találatával fordítani tudtak. Gera Zoli végigjátszotta a meccset, vereségével a Fulham visszacsúszott a 18., már kieső helyre, a West Ham a három pontnak köszönhetően elmozdult az utolsó helyről és pontszámban beérte Mark Hughes csapatát.
Fulham – West Ham 1-3
Gól: A. Hughes 11. ill. C. Cole 37., 73., Piquionne 45.
 

További eredmények:
Blackburn – Stoke City 0-2
Gól: Huth 51., Wilson 91.
Bolton – West Brom 2-0
Gól: Taylor 39., Elmander 86.
Wolves – Wigan 1-2
Gól: Fletcher 87. ill. Rodallega 9., Cleverley 20.
Aston Villa – Tottenham 1-2 
Gól: Albrighton 82., ill Van der Vaart 23., 67.
Kiállítva: Defoe 28.

Ágyúgolyóként zúzta szét az Arsenal a Chelsea gyengécske bástyáját a Premier League 19. fordulójának záró mérkőzésén. Walcott gólpasszt adott és gólt lőtt, Fabregas ismét eredményes volLüktető iramú első félidőt láthatott az Emirates stadion közönsége, igaz kisebb üresjáratokkal teletűzdelve. Az első lehetőség Drogba előtt adódott a nyolcadik percben. A félpálya feléről indulva a tizenhatos széléig cipelte a labdát az elefántcsontparti támadó, majd két védő közül lőtte el a jobb alsó sarok mellett.
A játék igen érdekes képet öltött, igazi összjátékot csak az Arsenal tudott bemutatni, a Chelsea inkább előreívelésekkel operált. A huszonhatodik percben Walcott került helyzetbe, miután Ivanovics mellett elvitte a labdát, Cech azonban szögletre ütötte közeli lövését. A félidő végén aztán a mérkőzés legfifikásabb megoldását mutatta be Nasri. Song passzát kissé mélyen vette át a francia támadó, majd egy csodás bokamozdulattal a bal felső irányába emelte a labdát. Cech kapus kissé kint helyezkedett, ezért csak hatalmas bravúrral tudott visszaérni és nyújtózkodva hárítani.
A 44. percben aztán góllá érett az Arsenal enyhe mezőnyfölénye. Nasri passzolt Songhoz, aki középről indulva Wilshere-hez továbbította a labdát. A kameruni középpályás szinte azonnal kapta vissza a játékszert, ám csak van Persie beleérése révén tudott ziccerbe kerülni, amelyben aztán nem is hibázott. (1-0) A félidő legaktívabb játékosa Walcott volt, aki bár nem játszott döntő szerepet az Arsenal vezető találatának megszerzésekor, több megmozdulásával is zavart tudott kelteni a kékek védelmében.
A második félidő aztán úgy kezdődött, ahogyan az első véget ért: Arsenal góllal. Nasrinak sikerült szerencsésen Walcotthoz továbbítani a labdát, az angol válogatott szélvészgyors szélsője pedig pillanatok alatt egy az egybe került Petr Cech-vel. Walcott azonban lövés helyett az érkező Fabregas-hoz passzolt, aki az üres kapuba könnyedén továbbította a labdát. (2-0)
Két perccel később ismét zörrent a Chelsea hálója. Ezúttal az addig remekül teljesítő és az imént önzetlenül gólpasszt osztó Walcott volt eredményes. Az angol támadó Fabregas indítását követően a tizenhatos előteréről pontosan célozva lőtte el Cech kezei mellett a labdát és alakította háromgólosra a különbséget. (3-0)
Négy perccel később aztán szépíteni tudtak a kékek egy igen egyszerű képletet követve. Drogba távoli szabadrúgásába Ivanovics csúsztatott bele az ötös vonalán Koscielny mellett. Az épp kifutó Fabianski teljesen tehetetlen volt. (3-1)
A félidő további részében mindkét alakulat meddő támadásokat vezetett és bár a szépítést követően a Chelsea-nek voltak nagyobb lehetőségei, könnyen szerezhetett volna gólt az Arsenal is. A legnagyobb lehetőség Nasri előtt adódott, Kakuta rossz hazaadását követően, de a francia kiválóság, hanyag bokamozdulatával nem tudta becsapni a kékek cseh hálóőrét.
Az Arsenal csapata második félidei játékával egyenesen lehengerelte londoni riválisát és teljesen megérdemelten söpörte be a három pontot. Az ágyúsok gyors kontráiknak köszönhetően átjáró házzá tették a Chelsea középpályáját és olykor védelmét is. 
Arsenal – Chelsea 3-1 (1-0)
Gól: Song 44’, Fabregas 51’, Walcott 53’, illetve Ivanovics 57’



 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr672543508

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása