A 19 éves játékos 2007-ben csatlakozott a "kékekhez", és 2009 novemberében lépett pályára elõször a nagycsapatban. Ebben a szezonban már négyszer volt kezdõ (összesen ötször), és ötször kapott lehetõséget csereként (összesen nyolcszor).
Miután Kakuta 2015-ig kötelezte el magát a csapathoz, a klub hivatalos honlapjának adott nyilatkozatában örömét fejezte ki valamint közeli terveirõl beszélt.

"Mióta 16 éves koromban a Chelsea-hez igazoltam, csak arra tudtam gondolni hogy bekerüljek az elsõ csapatba, most pedig már néhány alkalommal játszhattam is a nagyok között. Így, hogy aláírtam a négy és fél éves szerzõdésemet, az a célom, hogy beverekedjem magamat a kezdõ tizenegybe, és ezzel valóra váltsam az álmomat. Kötelességem a legjobbat nyújtanom. Azon vagyok, hogy minél több lehetõséget kapjak, és ezáltal megmutassam az edzõnek, helyem van a csapatban." - nyilatkozta a fiatal játékos.

Kakuta jelenleg a francia U20-as válogatott tagja, de még nyáron az U19-es csapattal megnyerte az Európa Bajnokságot, és az UEFA õt választotta meg a kontinenstorna legjobb játékosának.
A Chelsea-nél Carlo Ancelotti a támadósor szélén játszatta ifjú tehetségét. A Bajnokok Ligájában ötször adott neki lehetõséget, kétszer kezdõként, ebbõl az egyik a Marseille elleni hazai mérkõzés volt.

"Az egy álom, mikor fiatalon mutathatod meg a képességeidet a Bajnokok Ligájában, és remélem, hogy erre a jövõben még több lehetõségem lesz. Mindig jó érzés nálad tapasztaltabb játékosokkal futballozni, mivel így gyorsabban tanulsz, gyorsabban fejlõdsz, és ez a csapatnak is a hasznára válik." fejezte be nyilatkozatát Kakuta.
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr712532332

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása