Nehézkes Chelsea- és Arsenal-siker, Nani „pofátlan” góljának is köszönhetően már 21 éve nem nyert a Spurs az Old Traffordon, megvan a Liverpool első idegenbeli sikere, zsinórban másodszor kapott ki a pénzeszsák Manchester City, hengerelt a Newcastle a derbin. Íme, a hétvége eredményei, góljai, a legjobb dumák és a forduló egyéb legjei.

Arsenal – West Ham United 1–0 Song 88.
Az Arsenal majdnem kellemetlenül járt a tökutolsó West Ham ellen. A Robert Green vezette retesz a 88. percig tartotta magát. Sokan tenisz-szett eredményt vártak, de a Kalapácsosok remekül küzdöttek. Végül Clichy beadása után Song fejese mentette meg a hazaiak becsületét. Ezzel maradtak a második helyen.

Blackburn – Chelsea 1–2 Benjani 23. illetve Anelka 39., Ivanovics 84.
Nagyon fontos sikert aratott Carlo Ancelotti csapata, amivel megőrizték ötpontos előnyüket a tabella élén. A hazaiak nagyon meggyőzőek voltak és vezetést is szereztek, melyet remek akcióval egyenlítettek ki a Kékek. A második félidőben Jason Roberts két hatalmas ziccert rontott, amit végül a Chelsea kihasznált. Ivanovics fejese után a Rovers ismét kieső helyen áll.

 

Fulham – Wigan 2–0 Dempsey 30. 45.
A Fulham egy rossz, hatmeccses sorozatot tört meg győzelmével. A londoniak mindössze második győzelmüket aratták. A hős ezúttal Clint Dempsey volt két góljával, de Gera Zoltán is jól játszott, két nagy helyzete is volt. A Wigan a Blackburn ellen javíthat majd, igazi alsóházi rangadón

Wolverhampton – Manchester City 2–1 Milijas 30. Edwards 57. illetve Adebayor 23. – tizenegyesből

A Manchester City második vereségét szenvedte el az Arsenal elleni után. Roberto Mancini szerint eddig ez volt a szezonbeli legrosszabb meccsük, és már nyolc pontra vannak az éllovas Chelsea-től. A hazai siker értékét növeli, hogy hátrányból állt fel a Wolves, és a nyitómeccs óta nem most nyertek először, ennek ellenére kieső helyen maradtak. A következő fordulóban irány az Old Trafford.

 



Everton – Stoke City 1–0 Yakubu 67.
Yakubu április óta először volt eredményes a bajnokságban, ami rögtön három pontot hozott a Stolverkosoknak. A meccsen Tuncay is betalált, ám a játékvezető egy vélt lökés miatt érvénytelenítette a találatot. Az Everton álmos kezdés után rákezdett, 15-ből 11 pontot szereztek az utóbbi öt meccsen.

Manchester United – Tottenham Hotspurs 2-0 Vidics 31., Nani 85.
21 éve nem nyert a Tottenham az Old Traffordon, ami tovább hízik. Az első gól Nani szabadrúgása után született, majd a portugál szerzett egy igen bizarr gólt. Öt perccel a meccs vége előtt Nani a földre került a Spurs tizenhatosán belül, de Clattenburgh játékvezető nem ítélt büntetőt. A portugál a földre csapott, majd megfogta a labdát, de a játékvezető továbbot intett. Heurelho Gomes, a vendégek kapusa szabadrúgásra számított, ezért a földre tette a labdát, amit Nani köszönt szépen. Clattenburg konzultált az asszisztenssel, aki jelezte a kezezést, de végül érvényesnek ítélték a gólt…



Aston Villa – Birmingham City 0-0
Igazán gyengére sikeredett a birminghami derbi, amiben mindkét csapat hibás volt. Sok emlékezetes esemény nem történt, a Villa továbbra is egy ponttal előzi a Birmingham Cityt.


Newcastle – Sunderland 5-1 Nolan 26., 33., 75., Ameobi 11-esből, 45., 70. ill. Bent 90.
Kiállítva: Bramble, 52.
Steve Bruce szerint csapata „katasztrofális meccsen” van túl, ami érthető, ha a csapat a legnagyobb riválistól kap ki 5–1-re. A meccs hőse Kevin Nolan volt, aki mesterhármast szerzett. A korábbi Szarka, Titus Bramble kiállítása után végképp reménytelenné vált a Fekete Macskák helyzete. A Newcastle már a hetedik a tabellán.

Bolton – Liverpool 0-1 Maxi Rodriguez, 86.
A Liverpool újra nyert! Sorozatban másodszor és ezúttal idegenben, amire idén még nem volt példa. Ezzel a három ponttal a Liverpool máris a 12.! Remek játékról ezúttal sem beszélhetünk, a Vörösök a hajrában tudtak vezetést szerezni. A meccs momentuma Fernando Torres sarokkal kiosztott gólpassza volt. Az Európa-liga meccs után a Chelsea érkezik az Anfiledre, Joe Cole azonban sérülés miatt kihagyhatja a régiek elleni meccset.

Blackpool – West Bromwich Albion 2–1 Charlie Adam 12. - tizenegyesből, Varney 63. ill. Mulumbu 85.
Kiállítva: Ibanez 11., Jara 30. - mindkettő WBA
A meccs hamar eldőlt, amikor Ibanez utolsó emberként szabálytalankodott a meccs elején, "jutalma" piros lap és büntető lett, melyet a hazaiak kapitánya értékesített. A 30. percben Jara teljesen feleslegesen csúszott be páros lábbal a szögletzászlónál, jogosan villant azonnal a piros. Varney révén növelte előnyét a Blackpool, majd Mulumbu váratanul szépített a hajrában. A 'Pool első hazai győzelmét szerezte a szezonban.

forrás:fourfourtwo.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr532415334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása