Az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premier League) 19. fordulójából elhalasztott mérkőzésen az újonc Blackpool hazai pályán 2–1-re legyőzte a Liverpoolt, és ezzel elrontotta Kenny Dalglish bajnoki bemutatkozását.  

Kenny Dalglish második liverpooli regnálása során a Blackpool ellen dirigálhatta először bajnoki mérkőzésen csapatát. A találkozó eredetileg tavaly december 26-án került volna megrendezésre, azonban a hideg téli időjárás közbeszólt, így januárra halasztották a mérkőzést.

Dalglish némi meglepetésre a kezdőcsapatba jelölte Christian Poulsent és Milan Jovanovicsot is: a dán középpályás majdnem két hónapja nem volt kezdő a bajnokságban, és ezúttal a Manchester United elleni FA-kupa-meccsen kiállított, és emiatt eltiltását töltő Steven Gerrardot helyettesítette.
A „vörösök" remekül kezdték a találkozót, és Fernando Torres már a harmadik percben megszerezte a vezetést a vendégeknek. A világbajnok spanyol támadó egy szép támadás végén, a jobb oldalról, az ötös magasságából bombázott Richard Kingson szeme közé – a Blackpool kapusának esélye sem volt a hárításra.



Azonban nem tartott sokáig a vendégtábor öröme, ugyanis a hazaiak egy buta védelmi hibát kihasználva egyenlítettek. Raúl Meireles teljesen ártalmatlan szituációban veszítette el a labdát a középpályán, Gary Taylor-Fletcher pedig négy védő asszisztálása mellett Pepe Reina kapujába gurította a labdát.
A gól megfogta a Liverpoolt, és a Sky Sports fórumán a félidőben több vendégdrukker is úgy fogalmazott: nem lenne meglepve, ha együttese vereséget szenvedne az újonctól. A statisztika mindenestre a „vörösök" mellett szólt: a Liverpool ugyanis még sohasem kapott ki újonc csapattól a Premier League-ben, ha megszerezte a vezetést.
Azonban minden sorozatnak vége szakad egyszer, és ez esetben sem volt másképp: a 69. percben Dudley Campbell is bevette Reina kapuját – a vendégek védelme ezúttal sem állt a helyzet magaslatán. A hajrában már nem változott az állás: a Blackpool meglepetésre 2–1-re legyőzte a Liverpoolt, elrontva ezzel Dalglish bajnoki visszatérését.
A Blackpool egyébként a jelenlegi bajnokságban már idegenben is megtréfálta a Liverpoolt, legutóbb pedig 64 éve, az 1946–1947-es szezonban volt példa arra, hogy a kiscsapat oda-vissza legyőzze a „vörösöket". 
Gulácsi Péter a kispadról figyelhette, ahogyan együttese jó kezdés után vereséget szenved.
 

PREMIER LEAGUE A 19. FORDULÓBÓL ELMARADT MÉRKŐZÉS
Blackpool–Liverpool 2–1 (Taylor-Fletcher 12., Campbell 69., ill. Torres 3.)

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr452581715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása