A Fulham nagy verést kapott a Manchester Citytől, Gera a félidőben állt be, egy megpattanóból szépített.

A Man Citytől tavaly elzavart Mark Hughes és az elmúlt hetekben egyre nagyobb nyomás alá kerülő Roberto Mancini találkozása izgalmas meccset ígért a Craven Cottage-en, de a pályán ebből semmi sem valósult meg. A Fulham védelme már a 8. percben kapitulált, Salcido nem tudta megállítani Tevezt, az argentin pedig – eléggé lesgyanús helyzetből – a jobb alsó sarokba lőtt. 0-1 A 32. percben Duff pocsékul sikerült felszabadítási kísérlete épp Zabaleta elé gurult, a City-hátvéd pedig kilőtte a bal felső sarkot. 0-2 Három perccel később újabb gólt szereztek a vendégek, Tevez passza után Yaya Touré zavartalanul küldhette a labdát laposan a hosszú sarokba. 0-3 A minden kreativitást nélkülöző Fulham megúszta ennyivel az első félidőt, ám Mark Hughes ezzel aligha lehetett elégedett.
A walesi menedzser be is hozta szünetben a lábujjköröm-sérüléséből felépülő Gera Zolit, hogy némi életet leheljen középpályájába. A Fulham a második félidőre valamennyire össze is kapta magát, ám ez inkább csak a labdabirtokláson látszott meg, helyzetekig nem jutottak a hazaiak, aztán az 52. percben épp Gera fejesét fogta Hart. Négy perccel később a másik oldalon Tevez közelről volt eredményes, négygólosra növelve a Man City előnyét. 0-4 A lelátón egyébként Maradona is ott volt, így azt is láthatta, hogy a 69. percben Gera lapos lövése Tourén megpattanva Hart kapujában kötött ki. 1-4 A 91. percben megint csak Gera volt a főszereplő, a tizenhatoson belül De Jong keménykedett vele, de a bíró nem ítélt büntetőt. A Manchester City idegenbeli sikerével visszavette a negyedik helyet, a Fulham a 17. és csak jobb gólkülönbségével előzi meg a kieső helyen álló Wigant.

 

A nap másik meccsén a Blackburn az Ewood Parkban Morten Gamst Pedersen duplájával győzte le az Aston Villát.
 

Kétgólos hátrányból felállva győzött a Tottenham az észak-londoni derbin. Az első félidő Arsenal-parádét, a második egy Premier League-klasszikusnak is beillő, háromgólos Spurs-feltámadást hozott. Kikapott a Chelsea a Birmingham City vendégeként, így a forduló győztese a Wigant legyőző Manchester United. A Liverpool simán verte a West Hamet az Anfielden.

Az Arsenal már a 9. percben megszerezte a vezetést Samir Nasri révén, aki Fabregastól kapott nagy labdát, majd – a bizonytalankodó Assou-Ekotto és Gomes közreműködésével – éles szögből az üres kapuba gurított. 1-0 A 26. percben már kétgólos volt a hazai előny: Fabregas ugratta ki Arsavint, aki Samak elé centerezett, a marokkóinak pedig nem volt nehéz dolga és Gomes mellett a kapuba passzolt. 2-0 A Tottenham alig tudott eljutni Fabianski kapujáig, Van der Vaart és Modric pontatlanul játszott, Bale és Lennon gyorsasága sem érvényesülhetett, az Arsenal védelme jól zárta le az üres területeket.
Redknapp látva csapata tehetetlenségét, a szünetben behozta a sérüléséből felépült Jermain Defoe-t Lennon helyére, így a Spurs két csatárral, és közvetlenül mögöttük Van der Vaarttal vágott neki a derbi második félidejének. Bejött a húzás, a 49. percben Van der Vaart remekül tálalt Bale elé, a lendületből (mi másból) érkező walesi pedig egy szép labdaátvétel után a hosszú alsóba pöckölt. 2-1 Az 55. percben Modric lőtt fölé, tíz perccel később pedig az ő buktatásáért kapott jó szögből szabadrúgást a Tottenham. Van der Vaart végezhette el a pontrúgást, lövésébe a sorfal szélén álló Fabregas tette bele a karját, Phil Dowd pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest is a holland lőtte, magabiztosan. 2-2 Ezután az Arsenal percei következtek: a 77. percben Fabregas tekerte a hosszúra a labdát, Gomes bravúrral védett. Nem sokkal később Koscielny fejelhetett tiszta helyzetből, de a francia védő nem találta el a kaput. A 82. percben a csereként beállt Crouch közreműködésével került a labda Van der Vaart elé, de az Arsenal-védők felszabadítottak. A 85. percben megint csak a holland ívelt be egy szabadrúgást, amit az előrehúzódó Kaboul megcsúsztatott, megszerezve a vezetést a Spursnek. 2-3 Ezután kétségbeesetten mentek előre az egyenlítésért a hazaiak, eredménytelenül. A Tottenham emlékezetes sikert aratott az ősi rivális otthonában, Wengerék pedig a kétgólos előny elherdálása mellett az elszalasztott esély miatt is bosszúsak lehetnek: az Arsenal egy esetleges győzelemmel a tabella élére állhatott volna.



Arsenal – Tottenham 2-3
Arsenal: Fabianski, Sagna, Squillaci, Koscielny, Clichy, Song, Denilson, Nasri (Rosicky 77.), Fabregas, Arsavin (Walcott 77.), Samak (Van Persie 68.).
Tottenham: Gomes, Hutton, Gallas, Kaboul, Assou-Ekotto, Lennon (Defoe, 46.), Jenas, Modric, Bale, Van der Vaart (Palacios, 87), Pavljucsenko (Crouch, 73.).
Gól: Nasri 9., Samak 26., ill. Bale 49., Van der Vaart 66., Kaboul 85.
 

Terry és Lampard pótlása egyelőre túl nagy feladat Ancelottinak: a Chelsea ismét kikapott, ezúttal a Birmingham City vendégeként. Az egyetlen gólt Bowyer szerezte a 17. percben, ezután a City nem is erőltette a támadásokat, így remek védekezésének, némi szerencsének és az élete formájában védő Fosternek köszönhetően a bajnok pont nélkül távozhatott a St. Andrewsból. A forduló nagy győztese így a Manchester United, amely a Wigant gyűrte le az Old Traffordon. Evra egy fejessel szerezte meg a vezetést a 45. percben, a vendégek reményei pedig végképp szertefoszlottak, amikor három percen belül két Wigan-játékos is pirosat kapott – az 59. percben Alcaraz kapta meg második sárgáját, majd Rodallega is mehetett az öltözőbe, miután páros lábbal szállt bele Rafaelbe. Ezután Ferguson behozta Hernandezt és Rooney-t is, előbbi fejesével eldöntötte a meccset, utóbbit pedig álló ovációval fogadta az Old Trafford közönsége.



Owen Coyle Boltonja folytatja menetelését, a szezon meglepetéscsapata stílusosan játszva, 5-1-re ütötte ki a Newcastle-t a Reebokban. Bogdán Ádám a kispadról nézte végig csapata győzelmét, amellyel a Bolton feljött a negyedik helyre – igaz, a Manchester City csak holnap játszik. A Blackpool hazai pályán verte a Wolverhamptont, a Stoke City idegenben nyert három góllal a West Brom ellen.

A kapitányát nélkülöző Liverpool a sereghajtó West Ham Unitedet fogadta. Az egyébként West Ham-nevelés Glen Johnson már a 18. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, egy szögletet vett le mellel, majd a kapu közepébe lőtt. Tíz perccel később Kuyt növelte az előnyt egy kezezés miatti büntetőből, még tíz percre rá pedig Maxi fejjel megszerezte a harmadikat is, végképp eldöntve a három pont sorsát. A vendégek addig sem tanúsítottak túl nagy ellenállást, de a folytatásban még enerváltabbnak tűntek. Torres és a csereként visszatérő Fabio Aurelio is növelhette volna a liverpooli előnyt, de előbbi hatalmas lövése a kapufát találta telibe, utóbbi pedig pár centivel fölé bombázott. A Liverpool sikerével feljött a kilencedik helyre, a West Ham nemcsak utolsó helye, hanem kilátástalan játéka miatt is egyre jobban tarthat a kieséstől.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr992466119

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása