Tottenham – Blackburn 4–2 (2–0) gólszerzők: Bale 16., 75., Pavljucsenko 42., Crouch 69. illetve Dunn 80., Givet 90.
Ismét nyert a Spurs a bajnokságban, miután magabiztosan verték a Blackburn együttesét. Az újabb siker kulcsfigurája (nem meglepetésre) Gareth Bale volt, aki két gólt szerzett és egy gólpasszt adott. A Rafael Van der Vaarttal és Luka Modriccsal megerősített középpálya sok gondot okozott a vendégeknek.
Az első félidőben a holland szögletét fejelte Bale a kapuba, később Modric kapott műesésért sárgát, illetve Pavljucsenko hagyott ki két remek lehetőséget. Előbb egy rövid hazaadás után védett Paul Robinson, majd a kapus szabálytalankodott Crouch-csal, de a megítélt büntetőt mellé lőtte. Az első félidő hajrájában Bale keverte meg a védőjét, majd beadása után Pavljucsenko fejelt Robinson kapujába.
A második félidőben Pavljucsenko kipattanó lövése után Crouch is betalált, majd Bale növelte négyre az előnyt.
Gael Givet és David Dunn nagy lövései már csak a szépítésre voltak jók.
Tottenham: Gomes; Hutton, Kaboul, Gallas, Assou-Ekotto; Van der Vaart (Palacios 85.), Jenas, Modric, Bale; Pavljuchenko (Sandro 89.), Crouch
Blackburn: Robinson, Salgado (EH Diouf 37.), Samba, Nelsen, Givet, Chimbonda, Emerton, Jones, Pedersen (Dunn 63.), Hoilett, Kalinic (Kalinic 45.)
 

A Manchester City zsinórban harmadik hazai meccsén nem tudott gólt szerezni. Az első félidőben Milner lövését tisztázták a gólvonalról, de ez volt a haziak egyetlen nagy lehetősége.

A Manchester United azzal a tudattal lépett pályára, hogy egy esetleges győzelemmel csökkenthette volna a különbséget a holnap játszó Chelsea-vel szemben. A motiváció azonban ezen a napon teljesen hiányzott a vendégekből.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A United a meccs első felében hagyta ki a legnagyobb helyzetét, Hernandez ugratta ki Berbatovot, de a bolgár ziccerben nagyon csúnyán mellé helyezett.
Hernandez és Berbatov is nagyon gyenge napot fogott ki, nem igazán tudtak mit kezdeni a Villa védelmével, amely ezúttal a csapat legtapasztaltabb egysége volt. A Villa csapatában igen sok, feltörekvő fiatal kapott helyet, de Marc Albrighton, Barry Bannan és Jonathan Hogg sem vallott szégyent.
Már az első játékrészben is a hazaiak voltak aktívabbak, de a második félidőre a United, ha lehet, még kényelmesebbre vette a tempót.
A Villa a saját kapuja elé szorította a vendégeket, előbb Albrighton, majd Downing veszélyeztetett, majd Downing sokadik jó beadása és James Collins fejese után csak a keresztléc mentette meg a manchesterieket.
Pár perccel később egy keveredés után Agbonlahor találta el a kapufát, már nagyon érett a hazai gól.
Egy kontra után Ashley Young lépett ki Wes Brown és Rio Ferdinand között, végül előbbi szabálytalankodott, amiért Mike Dean befújta a büntetőt, a sértett állt a labda mögé és magabiztosan élt a lehetőséggel.
Sir Alex Ferguson értetlenül állt csapata impotens támadójátéka előtt, ezért mindkét csatárát lecserélte. Mindketten rossz napot fogtak ki, de Berbatov önmagához képest sem erőltette meg magát.
A 76. percben a frissen beállt Macheda adott el egy labdát, ami után a hazaiak tanárian kontráztak. Downing beadására Albrighton érkezett, akinek már nem volt nehéz dolga.
A United azonban mindig híres volt küzdeni tudásáról. A hajrában Macheda eresztett meg hatalmas lövést nagyjából a tizenhatosról, precíz lövésével szemben Friedel tehetetlen volt. A 86. percben Vidics érkezett Nani beadására és szép fejessel kialakította a 2–2-es végeredményt.
Hét idegenbeli meccsből ez volt a United hatodik döntetlenje.

Aston Villa – Manchester United 2–2 (0–0) gólszerző Ashley Young 72. – tizenegyesből, Albrighton 76. illetve Macheda 81., Vidics 85.
Aston Villa: Friedel; Luke Young, Dunne, Collins, Warnock; Albrighton (Lichaj 88.), Hogg (Herd 90.), Bannan, Downing, Ashley Young; Agbonlahor (Delfouneso 78.)
Man Utd: Van der Sar; Brown, Ferdinand, Vidics, Evra; Pak (Smalling 86.), Fletcher, Carrick, Nani; Hernandez (Macheda 73.), Berbatov (Obertan 73.)

Newcastle – Fulham 0–0
A legnagyobb helyzetet a vendégek hagyták ki, amikor Moussa Dembele találta el a kapufát. A helyzetek alapján kiegyenlített volt a mérkőzés, Gera Zoltán 69 percet kapott.

West Ham United – Blackpool 0–0
Az első félidőben a hazaiak domináltak és elmaradt egy jogos büntető is, valamint Carlton Cole a kapufát találta el. A WHU utolsó, ideje lenne kihasználniuk a lehetőségeket.

Wigan – West Bromwich Albion 1–0 (0–0) gól: Moses 70.
A találkozó egyetlen gólját a csereként beállt Victor Moses szerezte N’Zogbia előkészítése után. A hazaiak így elkerültek a kiesőzónából.


Wolverhampton – Bolton 2–3 (0–1) gólszerzők: Foley 69., Fletcher 77 illetve Stearman 1.(ög), Elmander 62., Holden 67.
A Bolton már az ötödik a tabellán. Richard Stearman az első percben fejelt a saját kapujába. A Wolves egy gólra visszajött 0–3 után, de egyenlíteni már nem sikerült.

Stoke City – Liverpool 2–0 (0–0) gólszerzők: Fuller 56., K. Jones 90., kiállítva: Lucas 92.
A Stoke City harcos játékával félresöpörte az enervált Liverpoolt, Roy Hodgson idegenbeli taktikája ezúttal sem hozott eredményt. A második félidőben Ricardo Fuller Konchesky hibáját kihasználva közelről szerezte meg a vezetést, a hajrában Kenwyne Jones biztosította be a győzelmet. Lucast a ráadásban második sárgája miatt kiállították. Vereségükkel Gerrardék visszacsúsztak a 11. helyre.

 

 

A Sunderland teljesen megérdemelt, háromgólos győzelmet aratott a bajnok felett a Stamford Bridge-en. Az Arsenal a Goodisonban verte az Evertont, ezzel feljött a második helyre és két pontra csökkentette hátrányát a Chelsea-vel szemben.

Onouha, Asamoah Gyan és Welbeck góljaival a Sunderland idegenben mért súlyos csapást a tartalékos, főleg védelmében felforgatott Chelsea-re. A meccset a londoniak kezdték aktívabban, de Steve Bruce fiai fokozatosan átvették a kezdeményezést, Ivanovics a 40. percben megúszott egy pirosat, amikor a megugró Welbecket állította meg szabálytalanul. Aztán Nedum Onouha egy nem akármilyen szóló után meg is szerezte a vezetést az első félidő hajrájában. 0-1 Ez volt a Chelsea első hazai pályán kapott gólja a bajnokságban. Szünet után nem kellett sokat várni a másodikra, egy szép akció után Asamoah Gyan mattolta Cech-t az 52. percben. 0-2 A Chelsea nem tudott mit kezdeni a Welbeck és Gyan által vezetett, energikus sunderlandi támadásokkal, amiket remekül támogatott a vendégek jól szervezett középpályája. Ancelotti próbált változtatni a Terryt, Alexet és Lampardot is nélkülöző csapatán, de nem jöttek be az olasz mester cseréi. Sőt, a hajrában Ashley Cole hatalmas hibája után Welbeck belőtte a harmadikat is, beállítva a forduló bombameglepetésének végeredményét. 0-3 
Chelsea–Sunderland 0–3 
Chelsea: Cech – Bosingwa, Ferreira, Ivanovics, A Cole – Ramires (McEachran, 69.), Mikel, Malouda (Kalou, 58.), Zsirkov (Kakuta, 75.) – Drogba, Anelka
Sunderland: Gordon – Bardsley, Bramble, Turner, Onouha – Richardson, Cattermole (Riveros, 94.), Zenden, Henderson – Welbeck (El-Mohamady, 90.), Gyan (Malbranque, 83.)
Gól: Onuoha 45., Gyan. 52., Welbeck 87.

 

Gyászvonulat...

 

A nap másik PL-meccsén az Everton az Arsenalt fogadta. A vendégek Sagna 36. percben szerzett góljával szerezték meg a vezetést, egy Nasri-kapuralövés Howardról Arsavin elé pattant, ő pedig lekészítette a francia védőnek, aki a léc alá bombázott. 0-1 A szünet után három perccel Fabregas növelte az észak-londoniak előnyét, egy remekül helyezett, lapos lövéssel. 0-2 Ezután Nasri és Samah is végképp eldönthette volna a meccset, de kihagyták helyzeteiket. Ezután az Everton kezdett magára találni, de Beckford, Pienaar és Saha sem tudott túljárni a remek teljesítményt nyújtó Fabianski eszén. A hajrában Cahill egy szöglet után közelről szépített. 1-2 Az Arsenal mindhárom pontot elhozta a Goodisonból, ezzel feljött a tabella második helyére, és már csak két pont a hátránya a listavezető Chelsea-vel szemben. Az Everton hét meccs után talált újra legyőzőre a Premier League-ben.
Everton–Arsenal 1–2
Gól: Cahill 89., ill. Sagna 36., Fabregas 48.
 


 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr892450317

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása