A Stoke hazai győzelme az összkép alapján megérdemeltnek mondható, de sokáig úgy tűnt, hogy nem sikerül otthon tartani a három pontot. Az első félidőben is már a hazaiaknak akadt több lehetősége, de a vezetést csak a játékrész hajrájában szerezték meg. Fuller lövése változtatott irányt , ami így Huth elé pattant, a védő nem hibázott.
Fuller végül egy nagy vendéghelyzet után duplázta meg az előnyt, Higginbotham szerzett kis híján öngólt, majd a kontra után Fuller lőtte ki Foster kapujának hosszú oldalát.
Ezek után a Birmingham váratlanul feltámadt, előbb Fahey használta ki, hogy a védők nem tudtak tisztázni, majd Larsson beadása után Jerome szerzett gólt.
A vendégeknek volt még két nagy helyzete, de végül a Stoke gyötörte be a győztes gólt. Etherington beadása pattant Whiteheadhez a védő lába között, és végül be tudta piszkálni a labdát a kapuba.
Stoke City – Birmingham City 3–2 (1–0) gólszerzők: Huth 44., Fuller 71., Whitehead 85. ill. Fahey 74., Jerome 76.
Stoke: Begovic – Huth, Faye, Higginbotham, Collins – Pennant (Whelan 73.), Whitehead, Delap, Etherington (Wilson 90.) – Jones, Fuller (Walters 90.)
Birmingham: Foster – Carr, Dann, Johnson, Ridgewell – Larsson, Ferguson, Gardner, Beausejour(Fahey 61.) – Jerome, Zsigics
 

Ismét nem tudott bajnokin nyerni a Tottenham. Van der Vaart visszatért sérüléséből, de a Sunderland elleni meccs így sem ígérkezett könnyűnek. Steve Bruce hat helyen változtatott hétvégi győztes csapatán, többek közt visszatért a kapuba Craig Gordon.


 

Az első félidőben szinte felbillent a pálya, de a skót kapus tartotta a vendégeket. Nagyot védett Luka Modric illetve Rafael Van der Vaart helyzeténél, míg egy ízben a kapufa segítette ki Tom Huddlestone hatalmas lövésénél. David Bentley is nagy helyzetet hagyott ki, ő szintén először kezdett a szezonban.
A második félidőre beállt Peter Crouch, de ismét Van der Vaart hagyott ki helyzetet, ezúttal Alan Hutton beadása után fejelt mellé. Később Howard Webb adott sárgát Bentley-nek színészkedésért, pedig Bolo Zenden becsúszása után lehet, hogy inkább tizenegyes járt volna.
A hazaiak gólját végül a nyerő trió hozta össze. Gareth Bale adott be, Crouch előkészített és Van der Vaart büntetett.
Az öröm azonban nem tartott sokáig, a vendégek kevesebb mint három perc múlva egyenlítettek. Danny Welbeck indult meg, majd passza utat talált a hezitáló Kaboul és Gallas között, így Asamoah Gyannak nem volt nehéz dolga.
A Spurs hevesen rohamozott, de a vendégek is veszélyesen kontráztak, több gól azonban nem született.
Tottenham – Sunderland 1–1 (0–0) gólszerzők Van der Vaart 64. ill. Gyan 67.
Tottenham: Gomes – Hutton, Kaboul, Gallas, Assou-Ekotto – Bentley, Huddlestone, Modric, Bale, Van der Vaart – Pavljucsenko (Crouch 46.)
Sunderland: Gordon – Onuoha, Turner, Bramble, Ferdinand (Bardsley 18.) – Henderson, Cattermole, Riveros (Welbeck 46.), Richardson (Malbranque 86.), Zenden – Gyan

 

Gól nélkül ért véget a manchesteri derbi, a Chelsea otthon győzte le a Fulhamet, Samah duplájával mindhárom pontot elhozta az Arsenal a Molineux-ból, Wiganben ikszelt a Liverpool.

A hétközi Premier League-forduló legnagyobb rangadója, a több szempontból is pikáns manchesteri derbi csalódást keltő játékot hozott, a City és a United nem bírt egymással az Eastlandsben. Mancini csapatának támadójátéka nélkülözött mindenféle kreativitást, de a valamivel szervezettebbnek tűnő United sem kockáztatott. Az első félidő egyetlen tisztességes helyzete egy Tevez-szabadrúgás volt, amit bravúrral védett van der Sar. A folytatásban a másik oldalon Berbatov ollózása jelentette a legnagyobb veszélyt, de Hart magabiztosan védte azt. Mancini Adam Johnson, Ferguson pedig Hernández beállításával próbált némi lendületet vinni csapata támadójátékába. Helyzetből így sem volt sok, a hajrában némi szerencsével a felfutó Zabaleta elé került a labda, de a City-hátvéd fölé lőtt, így maradt a gól nélküli döntetlen a manchesteri derbin.

A Chelsea a Stamford Bridge-en a maláriából felgyógyult Drogbával a kezdőben győzte le a Fulhamet, Essien gólt fejelt, majd a hajrában kiállították. Gera a 79. percben állt be, de változtatni már ő sem tudott az eredményen, a Chelsea egygólos sikerével négypontos előnyre tett szert a tabellán.
Chelsea – Fulham 1-0
Gól: Essien 30.
Kiállítva: Essien 90.
 

 

Az Arsenal magabizosan győzött a Wolves otthonában, Maruan Samah az első és az utolsó percben is betalált. Az elején Sagna beadását bólintotta a hálóba a marokkói, a hajrában pedig egy kontra után Fabregas passzából döntötte el a meccset.
Wolverhampton – Arsenal 0-2
Gól: Samah 1., 90.
 

A Liverpool Torres révén már a 7. percben megszerezte a vezetést Wiganben, ám ezután egyre inkább ráült az eredményre, amit az 52. percben Rodallega büntetett meg. Roy Hodgson ezek úgy tűnt, megelégszik az egy ponttal, a Kuyt-Poulsen cseréből legalábbis nehéz másra következtetni. Ezután a Wigan percei következtek, de hol Reinának, hol a szerencsének köszönhetően nem kapott több gólt a liverpooli védelem, míg a másik oldalon Gerrard lövése a lécről pattant a gólvonal elé. A vasárnap még a Chelsea ellen parádézó Liverpool nagy lehetőséget szalasztott el, három ponttal az ötödik helyre ugorhatott volna, így maradt kilencedik. A Wigan a pontszerzéssel sem került ki a kiesőzónából, de a mutatott játék alapján bizakodhatnak Martinezék.
Wigan – Liverpool 1-1
Gól: Torres 7., Rodallega 52.
 

 

További eredmények:

Aston Villa – Blackpool 3-2
Gól: Downing 28., Delfouneso 60., Collins 89. ill. Harewood 45., DJ Campbell 87.
 

Gól: Parker 43., Piquionne 50. - 11-esből, ill. Odemwingie 38. - 11-esből, Pablo 71.

Newcastle–Blackburn 1-2
Gól: A. Carroll 47., ill. M. G. Pedersen 3., J. Roberts 82.

Everton–Bolton Wanderers 1–1
Gól: Beckford 94., ill. Klasnic 79.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr512442166

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása