A Premier League tizenegyedik fordulója alaposan összreázta az élbolyt, a Chelsea és az Arsenal vereségének és a két manchesteri csapat győzelmének köszönhetően az élen álló négy csapat között mindössze öt pont a differencia. Meglepetésre négy gólt kapott a Tottenham, a 95. percben mentett pontot a Fulham, kétgólos előny is kevés volt a West Hamnek, ellentmondásos körülmények között nyert a Sunderland, a hosszabbításban győzött a Man United, Balotelli pedig két góllal debütált a Manchester City-ben. Lássuk, mi történt az angol bajnokság legutóbbi fordulójában!

Bolton Wanderers – Tottenham 4-2 (1-0)
Gólok: Davies (’30, ’75), Steinsson (’56) ill. Hutton (’79), Pavljucsenko (’86)
A forduló egyik nagy meglepetése volt, hogy a hét közben a BL-címvédő Intert magabiztos és ötletes játékkal legyőző Spurs egy sima négyest kapott a nem éppen acélos boltoni támadószekciótól. Ennyit számítana Rafael van der Vaart hiánya?
 

Birmingham City – West Ham United 2-2 (0-0)
Gólok: Jerome (’63), Ridgewell (’73) ill. Piquionne (’48), Behrami (’57)
A tökutolsó West Hamnek majdnem összejött a bravúr, már két góllal is vezettek, de a Birmingham City tíz perc alatt kiegyenlített. Sőt ha a hajrában Jerome közeli lövése a gólvonalon álló Gabbidon combjáról nem a felső kapufára vágódik, akkor a szokásosnál is morcosabb képet vághatna Avram Grant.
 

Blackburn Rovers – Wigan Athletic (2-1) (0-0)
Gólok: Pedersen (’58), Roberts (’67) ill. N’Zogbia (’74)
A két eddig csalódást keltő csapat helyzetekben és kapusbravúrokban gazdag összecsapásából a hazaiak jöttek ki jobban, köszönhetően többek között Pedersen pazar szabadrúgásának, melyre minden bizonnyal a Rovers új tulajdonosa is elismerősen csettintett.

Blackpool – Everton 2-2 (1-1)
Gólok: Eardley (’9), Vaughan (’74) ill. Cahill (’13), Coleman (’50)
Nehéz eldönteni, hogy melyik csapat csalódottabb a döntetlen után, hiszen mindkettőnek ziccerei voltak a meccs megnyeréséhez. A hazaiak talán egy hajszállal közelebb voltak a 3-2-höz, mint az Everton, a hajrában gólt is szereztek, de Harewood találatát a játékvezető egy igencsak véleményes lökés miatt annulálta.

Fulham – Aston Villa 1-1 (0-1)
Gólok: Hangeland (’90+5) ill. Albrighton (’41)
A Villát mindössze pár másodperc, és Brede Hangeland buksija választotta el az igen értékes győzelemtől. A norvég csatár a hosszabbítás ötödik percében bólintott a vendégek kapujába, akik a 90. percben már eldönthették volna a meccset, de Ashley Young közeli fejesét nagy bravúrral védte Friedel. Ilyen a futball.

 

Manchester United – Wolverhampton Wanderers 2-1 (1-0)
Gólok: Pak (’45, ’90+3) ill. Ebans-Blake (’65)
Másfél héten belül kétszer kapott ki a Wolves az Old Traffordon a hosszabbítás perceiben. Előbb Hernandez szomorította őket a két csapat Ligakupa találkozóján a 90. percben, majd a hétvégi bajnokijukon a második gólját szerző Pak a 93.-ban. A United tehát nyert, és a mezőnyben egyedüliként továbbra is veretlen, míg a Farkason továbbra is utolsó előttiek.

Sunderland – Stoke City 2-0 (1-0)
Gólok: Gyan (’9,’ 86)
Két embernek mondhatnak köszönetet a sunderlandiak ezért a győzelemért. Az egyik a két gólt szerző és büntetőt kiharcoló (melyet Malbranque a 28. percben kihagyott) Asamoah Gyan, a másik pedig Martin Atkins játékvezető, aki alaposan elnézett egy teljesen egyértelmű szituációt: a 71. percben 1-0-s állásnál szöglettel jöhetett a Stoke, a középre ívelést Jones fejelte kapura, a gólvonalon álló Etherington pedig tisztázott. A lassításokból azonban kiderült a labda már bent volt, sőt a védő kézzel kotorta azt ki a kapuból. A játékvezető azonban sem gólt, sem büntetőt nem ítélt, helyette újabb szöglettel jöhettek az érthető módon dühöngő vendégek.

Arsenal – Newcastle 0-1 (0-1)
Gól: Caroll (’45)
Kétségtelenül a forduló meglepetése, hogy az újonc Newcastle az Emiratesben le tudta győzni a jó formában lévő, sok gólt szerző, de ezen a meccsen csak két kapufáig jutó Arsenalt. A gólt Andy Caroll és Lukasz Fabianszki közösen hozta össze, előbbi fejelt, utóbbi ki tudja mire mozdult ki a kapujából.

 

West Bromwich Albion – Manchester City 0-2 (0-2)
Gólok: Balotelli (’20, ’26)
Nem kis feladat várt a City-re, hiszen a WBA kilenc hónapja nem kapott ki hazai pályán. A frissen igazolt, és első tétmeccsét játszó Balotelli azonban jött, látott, hat perc alatt kettőt vágott, majd a második félidőben begőzölt, és kiállíttatta magát. A lelkesen játszó West Brom egy kis szerencsével pontot menthettek volna, de a kapufa kétszer is a City-vel volt.

Liverpool – Chelsea 2-0 (2-0)
Gólok: Torres (’11, ’44)
A lassan magára találó Liverpool a legszebb pillanatait idéző Fernando Torres duplájával győzni tudott a forduló szuperrangadóján a mélyen tudása alatt futballozó Chelsea ellen, melynek előnye immár csak két pont a tabellán második Manchester United előtt.

 

forrás:fourfourtwo.hu


 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr292434224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása