(Mint ismeretes)Az Arsenal labdarúgócsapata 4–0-ra nyert a Newcastle United vendégeként, így könnyedén jutott az angol Ligakupa negyeddöntőjébe. A londoniak emlékezetes öngóllal szereztek vezetést, s győzelmüket Theo Walcott duplája és Nicklas Bendtner bombája tette fölényessé. A Newcastle-ban Kádár Tamás végigjátszotta a találkozót. 

 

 

A szerdai napon három párharcot vívtak az angol Ligakupában a három, negyeddöntőben még kiadó helyért. A legizgalmasabbnak a Newcastle és az Arsenal csatája ígérkezett, és az összecsapás nem is okozott csalódást.
Már az első percekben hatalmas volt az iram, az Arsenal több helyzetet is kidolgozott, és nagyon beszorította a vendégcsapatot, ám sem Carlos Vela, sem Nicklas Bendtner nem találta az utat a hálóba.
A Kádár Tamással felálló Newcastle – a magyar védő végigjátszotta a találkozót és nem vallott szégyent – idővel kijött a szorításból, sőt Nick Ranger révén a vezetést is megszerezhette volna, ám a támadó nem tudta kihasználni Wojciech Szczesny rossz kifutását, és a visszazáró hátvédbe lőtte a labdát.
 

 

A folytatásban a „szarkák” szervezetten védekeztek, Arsene Wenger együttese elsősorban egyéni megmozdulások után került helyzetbe, a legnagyobb ilyen után Emmanuel Eboué lőtt az oldalhálóba.
Az első félidő hosszabbításában mégis „kikaparta a gesztenyét” a vendégcsapat, azaz ha pontosabban akarunk fogalmazni, akkor a Newcastle védelme összehozott egy egészen komikus öngólt. Tim Krul kapus rosszul futott ki, a visszaívelt labda után Nicklas Bendtner bólintott, Krulon túljutott a labda, a gólvonalon álló Ryan Taylor fejese után pedig a kapus fejéről(!) pattant a hálóig a labda. 
A második félidő elején Theo Walcott gyanús körülmények (leshatárról indulva, miközben az egyértelmű lesen lévő Bendtner szabálytalannak tűnt) között növelte az előnyt, a londoniak pedig ezt követően nyugodtabban adogathattak. 
A hazai csapat menedzsere, Chris Hughton kockáztatott a hajrában, de ez nem jött be, Bendtner a 83. percben remek mozdulattal bombázott a léc alá, majd öt perccel később Walcott újabb kiugrása után megduplázta góljai számát. Az Arsenal 4–0-s idegenbeli sikerrel lépett tovább a Ligakupa negyeddöntőjébe.
  

 

A másik két párharcban egyaránt a hazai csapat jutott tovább. Birminghamben a 86. percig nem született gól, akkor Emile Heskey szerzett vezetést az Aston Villának, de a Burnley Clarke Carlisle révén három perc múlva egyenlített, hogy aztán a hosszabbítás hatodik percében Stewart Downing mégis a hazaiak javára döntsön.

A West Ham United Scott Parker 86. percben szerzett góljával mentette hosszabbításra a Stoke City elleni összecsapást (a vendégek Kenwyne Jones találatával vezettek), majd Manuel da Costa és Victor Obinna révén a továbbjutást is kicsikarta a ráadásban.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr522405987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása