Chelsea-Manchester United 1-3 (0-1)
Idõpont: 2010. augusztus 8. - 16:00
Helyszín: London, Wembley
Játékvezetõ: Andre Marriner
Nézõszám: 84. 623

Gólszerzõ(k): Kalou (83.) ill. Valencia (41.), Hernandez (76.), Berbatov (90+2.)
Sárga: -
Piros: -

Chelsea
Menedzser: Carlo Ancelotti
Felállás (4-3-3): Hilario; Ferreira (Bruma 79.), Ivanovic, Terry (c), A. Cole (Zhirkov 79.); Essien, Obi Mikel (Drogba 60.), Lampard; Kalou, Malouda (Benayoun 73.), Anelka (Sturridge 60.)
Cserepadon maradt: Turnbull

Manchester United
Menedzser: Sir Alex Ferguson
Felállás (4-4-2): Van der Sar; O' Shea, Vidic, Evans, Fabio (Smalling 71.); Valencia, Scholes (Fletcher 80.), Carrick (Giggs 80.), Park (Nani 46.); Rooney (Hernandez 46.), Owen (Berbatov 46.)
Cserepadon maradt: Kuszczak

Beszámoló

A mérkõzés legünnepeltebb díszvendége Gianfranco Zola volt, a Chelsea-szurkolók egyik legnagyobb kedvence a közelmúltból. Az elmúlt öt szezonból négyszer az a csapat lett a bajnok, amelyik gyõzött az idénynyitón - az elõjelekben hívõk nagy örömére...

Az elsõ lehetõség a United elõtt adódott, Valencia kapott labdát a jobb oldalon, megpróbálta átemelni Hiláriót, de a kapus könnyedén védett. Az MU-szurkolók idegeit a könnyelmûsködõ Edwin Van der Sar borzolta, majd a 9. percben egy jobb oldali akció után Valencia tökéletesen adott középre, Paul Scholes kapásból lõtt, más kérdés, hogy nem találta el a kaput.

Az elsõ tíz percet nagy helyzettel zárta a Chelsea, elõbb Nicolas Anelka lövését védte Van der Sar, majd Salomon Kalou kicselezte a holland kapust is, de éles szögbõl, ballal betett labdája elgurult keresztbe.

A 17. percben ismét a "kékek" jöttek: a Vidics mellett emelkedõ Braniszlav Ivanovics bólintott egy remek Florent Malouda-beívelés után, de Van der Sar a meccs leglátványosabb megmozdulását bemutatva kitolta a labdát. A két csapat nagyon felpörgött, közvetlenül az elõzõ helyzet után Wayne Rooney is kihagyott egy lehetõséget, lövése elpattogott keresztben a kapu elõtt. Az elsõ húsz perc elteltét góllal ünnepelhette volna meg a Manchester United, de Pak Dzsi Szung lövését blokkolni tudták a védõk.

A 28. percben Michael Essien bólintott jobb oldali szöglet után a léc fölé - a beívelt labdák "eltakarítását" nem végezte igazán jól a United védelme. A 35. percben gyors MU-kombináció után kerülhetett volna helyzetbe az egészen addig "láthatatlan" Michael Owen, de a csatár elõl Ivanovics látványos mozdulattal menteni tudott. A másik kapu elõtt is volt nagy mentés, remek Malouda, Anelka kombináció után John O'Shea "zárta rövidre" az akciót, remek közbelépéssel.

A 39. percben Owen kapott egy stukkolt labdát az ötös jobb oldalánál, középre emelt, Ivanovics kicsúsztatta a beadást, a szögletbõl pedig nem lett semmi. A sok helyzet a 41. percre érlelte meg a gólt: Scholes parádés hosszú indítást adott Rooneynak, a támadó jobbról laposan centerezett, a Chelsea belsõ védõi sehol sem voltak, ellentétben Valenciával, aki könnyedén kihasználta a hatalmas ziccert, így a szünetben Sir Alex Ferguson csapata volt elõnyben. (0-1).

A második félidõt Rooney, Owen és Pak Dzsi Szung helyett már "Chicharito" Hernándezzel, Dimitar Berbatovval és Nanival kezdte a United. A Chelsea változtatás nélkül és egy jó Malouda-lökettel kezdett, a lapos lövés viszont elment a bal alsó mellett. Az 59. percben egy jó bal oldali kombináció után Ashley Cole tekerte középre a labdát, de a gólra éhes támadók elõl Fábio tisztázott.

Carlo Ancelotti változtatott, és a játékrendszerbe is belenyúlt: Mikelt lecserélte, a középpályás helyére Didier Drogba állt be a 60. percben, Anelkát Sturridge váltotta. A Chelsea a 66. percben alakított ki helyzetet, Kalou lövését azonban védte Van der Sar, majd egy Essien-lövés kerülte el a kaput. Van der Sar hibája (csúnyán aláfutott egy beadásnak) meghozhatta volna az egyenlítést a bajnoki címvédõnek, de Ashley Cole a kapusba lõtt erõtlenül az elé pattanó labda után.

A 72. percben hatalmas lehetõséget hagyott ki elõnye növelésére a United. Berbatov passzolt középre a jobb szélrõl, jött Hernández, viszont nagyon csúnyán eltörte a labdát. Ami ekkor nem jött össze, összejött a 76. percben: Valencia száguldott el, tökéletes passzt adott középre, az érkezõ Chicharito pedig sután találta el a labdát, de sikeresen fejbe lõtte magát estében, a labda pedig bepattogott a kapuba. Bizarr gól volt, annyi szent! (0-2).

A Chelsea nem törõdött bele abba, hogy ilyen simán elveszti a szuperkupát, és egy kihagyott Sturridge-ziccer után szépített a 83. percben. Egy távoli lövést Van der Sar pont Salomon Kalou elé tenyerelt, az elefántcsontparti pedig nem is hibázott. (1-2).

A londoniak a góltól feltüzelve elõbb rendeztek egy nagy tûzijátékot, majd Drogba révén helyzetbe is kerültek, de a Chelsea 11-ese éles szögbõl az oldalhálóba vágta a labdát. A Chelsea óriási erõbedobással támadott, de Zsirkov beadása után sem tudta begyötörni senki az egyenlítõ találatot. A londoniak addig támadtak, amíg kaptak még egyet: a 92. percben Dimitar Berbatov elegáns emeléssel állította vissza a kétgólos különbséget. (1-3).
 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr162211377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása