Kenny Dalglish Liverpoolja már a 2. percben hátrányba került egy kamutizenegyesből, fél óra múlva Howard Webb Gerrardot is kiszórta. A MU megőrizte egygólos előnyét, Gulácsi a padról nézte végig a derbit az FA-kupa 3. körében. A nap további találkozóin simán továbbment a Spurs és a Chelsea, ikszelt és ismétel a Manchester City.

 

 

 

 

A meccs előtt mindenki azt találgatta, milyen hatással lesz Kenny Dalglish friss kinevezése a Liverpool viharvert keretére, ám a meccsen végül Howard Webb játékvezető döntései játszották a főszerepet. A Manchester United ugyanis egy hatalmas bírói hibának köszönhetően már a 2. percben megszerezte a vezetést: a tizenhatoson belül Agger nem ért hozzá Berbatovhoz, a bolgár még később is esett el, de Webb határozottan befújta a büntetőt, amit Giggs magabiztosan értékesített. (1-0) A Liverpool ment előre az egyenlítésért, némi fölényt is ki tudott alakítani a középpályán, de egy Maxi-lövésen és két kósza Gerrard-próbálkozáson kívül nem tudott mást felmutatni. A 32. percben Gerrard labdára menő, de Carricket is eltaláló kemény becsúszása Webbnél azonnali pirosat ért. Nagyon nehéz helyzetbe került a Liverpool, de a Manchester United létszámfölényben sem kockáztatott túl sokat, igaz, a félidő hosszabbításában könnyen növelhette volna előnyét, de Evans fejese a jobb kapufán csattant.

 

A második félidő elején a United kezdett aktívabban és kapujához szögezte a Liverpoolt, a 47. percben Hernandez fejese ment éppen csak mellé, nyolc perccel később Berbatov bombázott fölé egy Reina által kiejtett beadást. Az 57. percig kellett várni az első liverpooli helyzetre, ekkor Torres lövését blokkolta Ferdinand. A 60. percben Dalglish kettős cserére szánta el magát, Meireles és Maxi Rodriguez helyére Babel és Jonjo Shelvey állt. A két csere azonnali lendületet hozott az emberhátrányban játszó vendégek játékába, de Babel lapos lövését fogta Kuszczak. Ferguson is változtatott, Fletcher helyett Anderson állt be. A 65. percben a csereként beállt brazil Torressel való szabálytalansága miatt jó szögből liverpooli szabadrúgás következhetett: Fabio Aurelio remekül tekerte rá, de Kuszczak nagy vetődéssel kiszedte a lövést bal felsőből. Két percre rá Berbatov közelről pörgette kapura a labdát, de Reina hárított. A 68. percben a liverpooli kapus óriási bravúrok sorozatával tartotta a meccsben csapatát, az utolsónál Evra lövését ütötte ki a léc alól. Negyedórával a vége előtt mindkét skót mester támadót cserélt, Ferguson Hernadez helyett beküldte Michael Owent, Dalglish pedig lehozta Torrest, helyére Ngog állt. A 80. percben Shelvey 45 méterről ívelt kapura egy szabadrúgást, de az eredménynek csak az Old Trafford közönsége örülhetett, a csapattársak kevésbé. Ferguson is kihasználta utolsó cseréjét, Evans helyet Smallingot küldte be. Több helyzet már nem volt a meccsen, a Manchester United takarékos játékkal megőrizte korán szerzett előnyét, így kivívta a továbbjutást. Dalglish Liverpoolja a több mint egy órás emberhátrány ellenére sem játszott alárendelt szerepet és küzdött az utolsó pillanatig, de ez csak az emelt fővel való búcsúhoz volt elég.





FA-kupa, 3. forduló
Manchester United – Liverpool 1-0
Gól: Giggs (2., 11-esből)
Kiállítva: Gerrard 32.

Manchester United: Kuszczak; Rafael, Ferdinand, J.Evans, Evra; Nani, Carrick, Fletcher, Giggs; Berbatov, Chicharito
Liverpool: Reina, Aurelio, Kelly, Agger, Skrtel, Meireles, Lucas, Maxi, Kuyt, Gerrard, Torres
 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr572574591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása