Nem hozott gólt a forduló csúcsrangadója, az Arsenal-Manchester City találkozó, tovább folytatja vesszőfutását a Liverpool és a Chelsea. Hengerelt a Newcastle, az Everton legyőzte a Spurst, idegenben tudott nyerni a Birmingham City. Riválisainak pontvesztéseivel a Stoke City-t legyőző Manchester United a forduló győztese, melynek előnye két meccs, és hat pont a második helyezett Man City-vel szemben. Lássuk mi történt a Premier League hétközi fordulójában!

Blackpool – Birmingham City 1-2 (0-1) 
Gólok: Campbell (’67) ill. Hleb (’23), Dann (’88)
A vendégcsapat Crainey eladott labdája után Hleb góljával szerzett vezetést, majd gyorsan két kapufával jelezték, komolyan gondolják, hogy három ponttal távoznak a Blackpool otthonából. Ez után azonban a hazaiak percei következtek, Fosternek többször kellett bravúrt bemutatnia, egyszer pedig a kapufa mentette meg a Birminghamet. Az egyenlítés ugyan összejött a Blackpoolnak, Dann azonban a hajrában megnyerte a meccset csapatának.

Fulham – West Bromwich Albion 3-0 (1-0)
Gólok: Davies (’45), Dempsey (’55) Hangeland (’64)
Egyre nagyobb bajban van az utolsó WBA, mely ezzel együtt zsinórban ötödik meccsét veszítette el. A gólgyártást Davies hatalmas gólja nyitotta meg a félidő legvégén, jó húszról lőtte ki a jobb sarkot. A második játékrészben előbb Dampsey majd Hangeland vette be a veszélytelenül játszó vendégek kapuját, ezzel alakítva ki a 3-0-s végeredményt.

Manchester United – Stoke City 2-1 (1-0) 
Gólok: Hernandez (’26), Nani (’61) ill. Whitehead (’50)
Ha nem is könnyen, de folytatta jó szériáját a Man United, mely a Stoke legyőzése után másnap hátradőlve nézhette vetélytársai ponthullajtásait. A vezetést Nani középre adása után Hernandez szerezte meg egy remekbeszabott sarkazással. A gól után is fölényben játszott az MU, de gólt nem tudtak szerezni. Nem úgy a Stoke, mely az 50. percben némileg váratlanul kiegyenlített Whitehead fejesével. Ez volt 1980 óta az első gól, melyet a Stoke az Old Traffordon szerzett. A United azonban 11 perc múlva újra megszerezte a vezetést. Hernandez passza után Nani tekert ballal a hosszúba, ez pedig a United győztes gólját jelentette.

 

Arsenal – Manchester City 0-0 (0-0)

Talán csak az égiek tudják megmondani, ennyi helyzet után hogyan nem született gól ezen a rangadón. Az Arsenal néha látványosan játszva végig támadta a meccset, a City-n pedig enyhén szólva is látszott, olasz edzője van – végig nagyon zártan és fegyelmezetten védekezet.Szükségük is volt erre, mert az Arsenal gyakran és veszélyesen támadott. Nasri és Fabregas egy-egy kapufát is lőtt, ha pedig nem a lécek, akkor Joe Hart bravúrjai mentették meg a City-t. Vagy éppen a játékvezető, aki Kompany egyértelmű kezezéséért nem adott büntetőt a hazaiaknak. A meccs végén egy páros kiállításra is sor került, Sagna és Zabaléta kakaskodott össze, majd indult megereszteni a meleg vizet a társaknak.

Aston Villa – Sunderland 0-1 (0-0)
Gól: Bardsley (’80)
A Chelsea ellen elért bravúros döntetlen után mindenki azt várta, hogy a Villa egy újabb győzelemmel végre megkezdi felkapaszkodását a táblázaton. Jól is kezdtek a hazaiak, Heskey kapufája is ezt bizonyítja. A másik oldalon Malbranque került helyzetbe, majd Darren Bent húzta el a labdát Gordon kapus mellett, a becsúszó Collins azonban kirúgta azt a gólvonalról. A Villa győzelmi esélyei drasztikusan lecsökkentek Heskey kiállítása után, a csatár Hendersont lökte el, a játékvezető pedig nem volt elnéző. A Sunderland ezután már a győzelemre tört, amit végül nem az utóbbi időben igen termékeny Bent-Welbeck duó hozott össze, hanem egy védő. A 80. percben az előre somfordáló Bardsley húsz méterről leadott lövése védhetetlenül vágódott a kapuba, ez pedig a Sunderland győzelmét jelentette.

Newcastle United – West Ham 5-0 (2-0)
Gólok: Best (’18, ’38, ’60), Nolan (’45), Lovenkrands (’63)
Némi aggodalommal várhatták a Newcastle szurkolói a meccset, hiszen elsőszámú gólvágójuk, Andy Caroll ismét csak a lelátóról buzdíthatta társait. Mielőtt azonban a hazai drukkerek tövig rágták volna a körmeiket, jött Best, és a 18. percben megszerezte vezetést. Ez után már nyugodtan játszhatott a hazai csapat, annál is inkább, mivel a WHU nem sok vizet zavart a térfelükön. Best a 38. percben lőtt újabb gólja és Nolan találata arról is gondoskodott, hogy a drukkerek a büfét is jó szájízzel látogathassák meg. A nevéhez méltóan játszó Best a 60. percben tette teljessé mesterhármasát, majd három percel később Lovenkrands állította be a végeredményt. A ráadás perceiben Ranger mutatott be hatalmas bravúrt: öt méterről három méterrel a kapu mellé sikerült lőnie. A Newcastle kiütötte a West Hamet, mely a Wigan pontszerzése miatt újra az utolsó helyen áll.



Wolverhampton – Chelsea 1-0 (1-0)
Gól: Bosingwa (’4 – öngól) 
Az embert az hinné, hogy a Chelsea szériája ennél rosszabb már nem lehet, a londoni csapat azonban hétről hétre bebizonyítja ennek ellenkezőjét. A Villa ellen két perc alatt kerültek a mennyből a pokolba, a Wolves ellen pedig annak eddig nem látott bugyráig süllyedtek le. Az ereszkedés elég korán megkezdősött, Cechnek már az első percekben nagy bravúrra volt szüksége, a negyedikben azonban már ő sem tudott segíteni. Egy szöglet pont az ötösön álló Bosingwa tédére pattant, onnan pedig menthetetlenül a kapuba. Ez után érthetően inkább a Chelsea kezdeményezett, már amennyire ez tőlük tellett. Kalou lövésénél óriási bravúrt kellett bemutatnia Hennessey kapusnak, lábbal sikerült kipiszkálnia a labdát a jobb alsóból. A második félidőben előbb Drogba majd Hunt is a kapufát találta telibe, így az eredmény már nem változott, a Chelsea a kiesőzónából menekülő Wolvestől is ki tudott kapni.

 

Blackburn Rovers – Liverpool 3-1 (2-0)
Gólok: Olsson (’31), Mwaruwari (’37, ’56)
Ha a Chelsea esetében a pokol mély bugyrairól beszéltünk, akkor a Liverpool már olyan mélységekben jár, amiről még Dante sem számolt be. A Bolton ellen bravúrosan fordító, 12. helyen álló csapat 56 perc után már három góllal égett a Rovers otthonában, köszönhetően Olsson egy, és Mwaruwari két góljának. A szépségtapaszt Gerrard szép lövése jelentette a 80. percben, aki később vissza is hozhatta volna a meccsbe a Poolt, de a saját maga kiharcolta büntetőt a 85. percben csúnyán fölé bombázta.

Bolton Wanderers – Wigan 1-1 (1-0)
Gólok: Moreno (’54) ill. (’79)
Moreno vezető gólja után úgy tűnt érvényesül a papírforma és győz a Bolton, de a kiesőhelyen álló Wigan nem adta fel a küzdelmet. Kirkland 61. percben történt sérülése miatt még kapusát is elveszítette a vendég együttes, de a helyére beálló Pollitt jól állta a sarat, védései mellett kétszer is ziccerben állt helyt Elmanderrel szemben. A kimaradt helyzetek meg is bosszulták magukat, Stam a 79. percben egyenlíteni tudott, így csapata egy ponttal távozott a Reebok Stadionból.

Everton – Tottenham 2-1 (1-1)


 

Gólok: Saha (’2), Coleman (’75) ill. van der Vaart (’10)
Saha lapos lövésével nagyon korán megszerezte e vezetést a hazai pályán mindig veszélyes Everton, melyre már a tízedik percben válaszolt a Spurs – van der Vaart bólintott a léc alá egy középre visszafejelt labdát. Gól sokáig nem született, de aligha unatkozhattunk a meccsen, nagy iram és sok helyzet jellemezte a találkozót. A Tottenhamnek majdnem összejött a fordítás, de Crouch lesről lőtt a hálóba. A partjelző zászlaját meglátva minden bizonnyal Saha könnyebbült meg a legjobban, a Spurs támadása ugyanis az ő csúnyán eladott labdájából indult. A másik oldalon főleg van der Vaart jeleskedett a helyzetek kialakításában – és kihagyásában. A meccs hajrájába érve egy gyors kontra után azonban az Everton szerezte meg a vezetést, és a győzelmet. Saha lövését még védte Gomez, a kipattanót azonban Coleman a hálóba bólintotta. A Spurs tehát nem tudta növelni előnyét a Chelsea-vel szemben, az Everton viszont megelőzte városi riválisát, a Liverpoolt.


 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr772565283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása