Parázs mérkőzésen, Pak góljával 1-0-s győzelmet aratott a Manchester United az Arsenal ellen az Old Traffordon, a Premier League 17. fordulójának záró mérkőzésén.

Igazi angol focit láthattak a Premier League szerelmesi a 179. Manchester – Arsenal derbin. Sajnálatos módon ezt nem jó értelemben lehet elmondani a találkozóról, ugyanis a nagyon kemény mezőnymunkán, távoli próbálkozásokon és a sorozatban érkező, legtöbbször céltalan beíveléseken kívül szinte semmi érdemleges nem történt az első félidő túlnyomó részében.


Az első igazán veszélyes lehetőség a hazaiak előtt adódott, a 22. percben. Egy beívelést követően a sárga mezben játszó Arsenal-védők egyike, Squillaci, Nani elé fejelte a labdát, aki a tizenhatoson belülről kapásból lőtte néhány milliméterrel a kapu mellé. A lehetőséget megelőzően és azt követően is a Manchester United uralta a mérkőzést, meglepetésre még labdabirtoklásban is jócskán felülmúlták ellenfelüket. (64%-36%)
Az Ágyúsok támadásban egyáltalán nem találták meg a ritmust, minden akciójukat középreadással próbálták meg befejezni, de a manchesteri védők, vagy Van der Sar rendre semlegesítette labdáikat. A mezőnyfölényt a félidő hajrájában aztán gólra tudta váltani a United. Nani a jobbszélről tört be a tizenhatoson belülre, majd lőtte el a labdát, amelybe Clichy olyan szerencsétlenül ért bele, hogy az érkező Pak fejére hullott, aki egy kitekert testhelyzetből szerencsésesen emelte át a tehetetlen Szczesny-t. (1-0)
Arsene Wenger feltehetően nem éppen elismerő szavai egyértelműen felrázták az Arsenalt. A második félidőben bátrabban kezdtek az ágyúsok, az 50. percben mégis Rooney duplázhatta volna meg a United előnyét, ám a fiatal lengyel kapus, Szczesny, bravúros kirohanásával hárítani tudott. Pár perccel később megszületett az első veszélyes Arsenal-lehetőség is. Arsavin messziről érkező lapos lövését van der Sar csak oldalra tudta tornászni, az érkező Samah elől azonban Fletcher kivágta a labdát, így az üres kapus lehetőség kimaradt. A szögletet követő kontránál aztán Nani indul meg hatalmas üres területe révén, de Clichy szerelni tudta. Az elveszettnek hitt labdát a portugál még ügyesen elcsente a francia védőtől, de a lövése már nem sikerült olyan szépre, mint a szerelése.
A meleg pillanatok után kissé leült a mérkőzés, így villámcsapásszerűen érkezett a 73. percben a Manchester legnagyobb gólszerzési lehetősége. Nani cselezgetett a büntetőterületen belül, majd az elcsúszó Clichy vétlenül ugyan, de kézzel megállította a labdát, amiért Webb bíró büntetőt ítélt. A tizenegyeshez Rooney állt oda, és úgy, ahogyan a Rangers ellen nekifutásból belőtte, most felé bombázta a labdát. Az eredmény tehát nem változott, Clichy nem vált teljesen negatív hőssé, az Arsenal pedig lehetőséget kapott, hogy visszahozza az elveszettnek hitt mérkőzést.
A vendégek azonban nem tudtak élni a lehetőséggel. A hajrára még egy Rooney-helyzet maradt, de az angol válogatott csatár átemelését, ha csak ujjheggyel is, de Szczesny védeni tudta. Összességében hiába lépett fel támadóbban az Arsenal a második félidőben, az első játékrészben mutatott gyenge játék miatt megérdemeltnek nevezhető a Manchester United győzelme.
A vörös ördögök meccsszám hátrányban is vezetik a tabellát, az Arsenal pedig vereségével visszacsúszott a tabella második helyére.
Manchester United – Arsenal 1-0 (1-0)
Gól: Pak 41’
Csapatok:
MANCHESTER UNITED (Menedzser: SIR ALEX FERGUSON):
Van der Sar – Rafael Da Silva, Ferdinand, Vidics, Evra – Nani, Fletcher, Carrick, Anderson, Pak – Rooney.
Cserepad: Kuszczak, Brown, Smalling, Giggs, Obertan, Chicharito, Berbatov.
ARSENAL (Menedzser: ARSENE WENGER):
Szczesny – Sagna, Koscielny, Squillaci, Clichy – Wilshere, Song – Nasri, Rosicky, Arsavin – Samah
Cserepad: Fabianski, Djourou, Denílson, Fabregas, Walcott, Van Persie, Bendtner

 

A Tottenham és a Chelsea 1-1-es döntetlent játszott egymás ellen a Premier League 17. fordulójának vasárnapi játéknapján. Drogba gólt lőtt, majd büntetőt hibázott.

Mintha tizenöt perc néma csendet rendeltek volna el a White Hart Lane-en a vb-rendezés elvesztése miatt, olyannyira halkan muzsikáltak a csapatok a mérkőzés elején. Pavljucsenko 16. percben szerzett gólja ennek megfelelően rendkívül váratlanul érkezett. A lesgyanús helyzetben labdát kapó Defoe lapos passzát követően a tizenegyesponton álldogáló orosz balra tolta meg a labdát, majd a mérkőzés első kaput eltaláló lövésével megszerezte a vezetést a hazaiaknak. (1-0)
Ahogy mondani szokták, a gól jót tett a mérkőzésnek. Pár perccel a találat után Kalou veszélyeztetett a túloldalon egy beadást követően, majd az elefántcsontparti játékos fejjel is eredményes lehetett volna. A Chelsea helyzetei azonban sorra kimaradtak, a Tottenham pedig időközben átvette az igencsak lüktető játék irányítását. A második negyedóra elteltével visszaállt a játék a kezdeti ritmusra, kemény, olykor durva játékon kívül nem sok mindent láthatott a White Hart Lane közönsége.
A hajrában aztán a Spurs-védők ügyetlenkedése révén gólt talált a Chelsea. Bale veszítette el a labdát a tizenhatoson belül, majd a beadást Anelka értékesítette. A szépen kivitelezett akció egyetlen hibája az volt, hogy a francia játékos lesen helyezkedett, így a játékvezető nem adta meg a gólt.
A második félidőre aztán Ancelotti mester pályára küldte a közelmúltban nem éppen csúcsformában teljesítő Didier Drogbát. Az elefántcsontparti játékos sokáig teljesen eltűnt a mezőnyben, helyzetei alig akadtak. A félidő legnagyobb helyzete Palacios nevéhez fűződik, igaz, a Tottenham középpályása kis híján saját kapujába talált be. Egy beadást követően próbálta kifejelni a labdát a hondurasi játékos, ám azt olyan szerencsétlenül sikerült megcsúsztatni, hogy csak Gomes hatalmas bravúrja mentette meg az öngóltól.
A támadószekcióból a csereként beállt Crouch próbálkozott a legserényebben, ám lövései rendre elhaladtak a kapufa mellett, a Spurs-szurkolók bánatára, rossz oldalról. A 70. percben aztán Drogba meghálálta edzője bizalmát. Cech hatalmas kirúgását, Dawson mellett vette át kézzel érintve az afrikai támadó, majd kapásból küldte kapura a labdát, amelybe Gomes olyan ügyetlenül ért bele, hogy az átpattant felette és a kapuba hullott. Mike Dean játékvezető nem vette észre a szabálytalanságot, így ha kétszeres szerencsével is, de a Chelsea szépíteni tudott. (1-1)
A rendes játékidőben már nem volt értékelhető lehetőség egyik oldalon sem, ám a 92. percben egy beívelést követően Gomes kapus elsodorta Ramirest, amiért Mike Dean bíró, jogosan, büntetőt ítélt. A labdához természetesen az egyenlítő gól szerzője, Didier Drogba állt oda, de értékesítenie nem sikerült a lehetőséget, mert a Tottenham brazil kapusa jó helyre vetődve kivédte a labdát.
A mérkőzésen több helyzet nem volt, összességében megérdemelt döntetlen született a két londoni club összecsapásán. A pontosztozkodással a Chelsea a negyedik, a Tottenham az ötödik helyet foglalja el a tabellán.
Tottenham Hotspur – Chelsea 1-1 (1-0)
Gól: Pavljucsenko 16’, illetve Drogba 70'
TOTTENHAM HOTSPUR (edző: HARRY REDKNAPP):
Gomes - Hutton, Dawson, Bassong, Assou-Ekotto - Aaron Lennon, Palacios, Modric, Bale - Pavlyucsenko, Defoe
CHELSEA (edző: CARLO ANCELOTTI):
Cech - Paulo Ferreira, Ivanovic, Terry, Ashley Cole - Ramires, Obi Mikel, Essien, Kalou - Anelka, Malouda

 

A nap további eredményei:
Bolton - Blackburn 2-1
Gól: Muamba 65., Holden 88., ill. M. Diouf 87.

Wolverhampton - Birmingham City 1-0
Gól: Hunt, 45.

A Manchester City Yaya Touré vezérletével idegenben verte a West Hamet és pontszámban beérte a listavezető Arsenalt. A Newcastle elpáholta a Liverpoolt, Geráék ikszeltek, győzött a Villa és a Blackpool.Fél óra kellett az Upton Parkban a Tevez nélküli Manchester Citynek, hogy Yaya Touré góljával megszerezze a vezetést, az elefántcsontparti középpályás bivalyerős lövést eresztett el, ami a léc alá vágódott. 0-1 Az ex-Barcás középpályás nagyon élt a londoni hidegben, egy félpályáról induló szólóval és egy távoli lövéssel is riogatta Greent. A másik oldalon Hartnak is volt dolga, Stanislas és Noble próbálkozásait fogta magabiztosan. A 72. percben megint Yaya Touré volt a főszereplő, lövése a rövid kapufát találta telibe, onnan a szöget záró Greenre, aztán meg a hálóba pattant. 0-2, öngól. A 80. percben a csereként beállt Adam Johnson végképp eldöntötte a meccset, Silva passzából Greent is kicselezve gurított a kapuba. 0-3 A 89. percben Tomkins egy Kolo Tourén megpattanó fejessel szépített. 1-3 A City győzelmével beérte a listavezető Arsenalt, a West Ham továbbra is utolsó.
West Ham – Manchester City 1-3
Gól: Tomkins 89., ill. Yaya Touré 30., Green (öngól) 73., A. Johnson 81.

 

Gera Zoli megint kezdett a Fulhamben a Sunderland ellen, a meccs a Hughes-féle, menetrendszerű döntetlennel ért véget. Nem született gól az Everton – Wiganen sem, Houllier győzelemre vezette az Aston Villát a West Brom ellen, a Blackpool idegenben verte a Stoke Cityt.
A nap utolsó PL-meccsén parádésan sikerült Alan Pardew bemutatkozása a Newcastle kispadján, a Szarkák 3-1-re verték Hodgson idegenben továbbra is harmatgyenge Liverpoolját. Bár a Mersey-partiak kezdtek aktívabban, a 15. percben Barton ívelését Carroll fejelte középre Nolannek, aki közelről megszerezte a vezetést a hazaiaknak. 1-0 Az 50. percben az elbambuló Sol Campbell hátára esett egy előreívelt labda, Kuyt lecsapott rá, és némi szerencsével egyenlített. 1-1. A 80. percben Skrtel és Johnson hibáját kihasználva Barton Reina mellett bepöckölte a második Newcastle-találatot 2-1, majd a hajrában robbanhatott a St. James' Park: a végig életveszélyes Carroll szinte álló helyzetből, 25-ről bombázott a kapu bal oldalába, megadva a kegyelemdöfést a Liverpoolnak. 3-1
Newcastle – Liverpool 3-1
Gól: Nolan 15., Barton 80., Carroll 90., ill. Kuyt 50.

További eredmények:
Aston Villa – West Brom 2-1
Gól: Downing 25., Heskey 80. ill. Scharner 90.
Everton – Wigan 0-0
Fulham – Sunderland 0-0
Stoke City – Blackpool 0-1
Gól: DJ Campbell 48.







 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr912515872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása