A Manchester United nehezen, de őrzi helyét a táblázat elején, tartja a lépést a Manchester City és az Arsenal. Nyert a Tottenham és a Liverpool is, a Chelsea azonban ismét nem tudott győzni. Drámai meccsen született hatgólos döntetlen Londonban. Íme, a hétvége minden említésre méltó eseménye.

West Bromwich Albion – Manchester United 1–2 (1–1)
Gólok: Morrison ’14 ill. Rooney ’2, Hernández ’15
Két fejesgól segítette hozzá a Manchester Unitedet veretlenségének, és a táblázaton elfoglalt első helyének megőrzéséhez. Wayne Rooney már a második percben jelezte, újévi fogadalmai között első helyen szerepel tavalyi formájának megtalálása. Az angol csatárnak ez a szezonban mindössze a harmadik gólja volt, és az első akciógól, amit március óta szerzett a United mezében. Nem tartott azonban sokáig a vendégek öröme, Morrison egy gyönyörű, külsővel eltekert lövéssel visszahozta a meccsbe az Albiont. Gary Neville majdnem a vezetéshez is hozzásegítette a hazaiakat, Dorransszel szembeni ütemtelen szerelési kísérlete után a játékvezető azonban nem adott büntetőt. Nem úgy a második félidőben, amikor a United védőit az őrületbe kergető Thomas lába a tizenhatoson belül összeakadt Rio Ferdinandéval. A jogos büntetőt aztán Odemwingie a jobb kapufa mellé gurította, igaz, kívülről. Ilyen kihagyott helyzeteket pedig nem lehet megúszni a United ellen, erről a csereként beállt Hernández gondoskodott, aki az ötösről csúsztatta a kapuba Rooney szögletét. Sokba kerülhet ugyanakkor a United második idegenbeli győzelme, Rooney ugyanis egy ütközés után sántikálva fejezte be a mérkőzést.
 

 

Liverpool – Bolton Wanderes 2–1 (0–1)
Gólok: Torres ’49, Cole ’90 ill. Davies ’43
Nem, nem elírás, tényleg nyert a Liverpool. Az mondjuk nem meglepő, hogy hátrányba kerültek, az viszont igen, hogy ezután nem estek össze. A második félidő negyedik percében Torres egy remek egyérintős támadás végén passzolta kapásból a kapuba Gerrard hosszú labdáját, a győzelemről pedig Joe Cole gondoskodott a 92. percben, igaz ehhez a partjelző segítsége is kellett, az első liverpooli gólját szerző középpályás ugyanis nagyon úgy tűnt, hogy lesen áll Maxi Rodríguez visszafejelt labdájánál. A Liverpool tehát nyert, Hodgson pedig ha csak egy kis időre is, de fellélegezhet.
 

Manchester City – Blackpool 1–0 (1–0)
Gól: Johnson ’34
Bizonyára jól teltek az ünnepek Manchester égszínkék felében, a City ugyanis háromból hármat nyert, ezzel kapaszkodik élen álló városi riválisába. A Blackpool elleni egygólos sikert a messziről a hálóba találó Johnsonnak és a nagy védéseket bemutató Joe Hartnak köszönheti a csapat. Még az is belefért a hazaiaknak, hogy a mindig biztos lábú Tévez amolyan Odemwingie-sen lőtte mellé a büntetőt, majd cső ziccerben elcsúszott és fenékre ült. A City ezzel a korántsem könnyű győzelemmel egyenlő pontszámmal áll a két meccsel kevesebbet játszó Man Uniteddel.




Stoke City – Everton 2–0 (1–0)
Gólok: Jones ’22, Jagielka ’68 – öngól
A kiesőjelöltből középcsapattá előlépő Stoke a középcsapatból kiesőjelöltté szelídülő Evertont fogadta, s hogy a szerepek ezen a meccsen se cserélődjenek fel, arról Jones a 22. percben gondoskodott, amikor Etherington középre adását az elbambuló vendégvédők között a hosszúba fejelte. Lehetőségei az Evertonnak is voltak, sőt egy büntetőt is számon kérhetnek a játékvezetőn, aki nem vette észre, hogy Shawcross hasba rúgta Sahát. A meccs végére Jagielka tett pontot, miután érdekes mozdulattal pörgette saját kapujába a Jones által felfejelt, majd aláhulló labdát. A végére egy mókás jelenet is maradt, a nem éppen csúcsformában játszó Jagielka Distinnel veszett össze egy labdán, a két védő együttes erővel fejelte azt tovább Fullernek, aki azonban elhibázta a ziccert, így maradt a 2–0-s állás, mely a végeredményt is jelentette.
 

Sunderland – Blackburn Rovers 3–0 (2–0)
Gólok: Welbeck ’10, Bent ’18, Gyan ’89
Steve Bruce igazán ütőképes csapatot épített Sunderlandben, mely nem csak eredményesen, de időnként szépen is futballozik. Ennek legutóbb a Blackburn látta kárát, igaz a vendégek kilenc játékosukat is nélkülözték ezen a meccsen, köztük Paul Robinsont is, így Mark Bunn első Premier League-meccsén állhatott a kapuba kezdőként. Arról, hogy öröme ne legyen felhőtlen, Welbeck már a tízedik percben gondoskodott, megpattanó lövésénél esélye sem volt a kapusnak. Akárcsak nyolc perccel később Darren Bent góljánál, a csatár Al Muhammadi varázslatos ívelését csúsztatta a kapuba. A nagy kedvvel és tetszetősen játszó, két kapufát is szerző hazaiak győzelmét végül Gyan biztosította be a 89. percben egy gyors kontra után. A Sunderland ezzel már a hatodik, mindössze öt pontra van a címvédő Chelsea-től.
 

Tottenham Hotspur – Fulham 1–0 (1–0)
Gól: Bale ’42
Nyugodtan mondhatjuk, hogy az eredmény a hétről hétre impotens futballt mutató Fulham számára hízelgő, a Spurs temérdek helyzetéből ugyanis mindössze egyet tudott értékesíteni. A gólszerző Gareth Bale, a walesi szélső azonban tőle szokatlan módon fejjel volt eredményes. Rafael van der Vaart kapura tartó szabadrúgásába tette bele a buksiját, mely így védhetetlenül vágódott a felső lécről a kapuba. A Fulham igazán csak egyszer tette próbára a hazai védelmet, ekkor Dawsonnak a gólvonalról kellett mentenie. A Spurs ezzel továbbra is a negyedik, a tavaly még EL-döntős Fulham pedig utolsó előtti.


West Ham United– Wolverhampton Wanderers 2–0 (0–0)
Gólok: Zubar ’59 – öngól, Sears ’79
A Kalapácsosokat annyira megijesztette a kiesés réme, hogy ijedtükben az utolsó helyről egészen a tizenhatodikig szaladtak. A huszadik helyen álló Wolves partner volt a jó meccshez, melynek első félidejében a West Ham dolgozott ki több helyzetet (az egyiknél Stearmannak a gólvonalról kellett mentenie) de gólt nem tudott szerezni. Ugyanígy járt a második félidőre felébredő, és veszélyesen futballozó Wolves is, helyzet volt sok, gól egy sem. A második félidő derekára mindkét csapat nyílt sisakkal játszott, egy-egy kapufa jelezte, hogy bizony bármelyik gárda nyerhet. A nyomást végül a vendégek nem bírták elviselni, Piquionne jobb oldali beadása után Carlton Cole lukat rúgott, mely megzavarta a mögötte érkező Zubart, aki saját kapujába juttatta a labdát. A kegyelemdöfést a 2008 márciusa óta góltalan Sears adta meg a 89. percben, aki Ben Haim passzát váltotta gólra. A West Ham immár négy meccse veretlen, és rendületlenül küzd a bennmaradásért.


Birmingham City – Arsenal 0–3 (0–1)
Gólok: van Persie ’12, Nasri ’57, Johnson ’65
A Manchester United győzelme után az Arsenalnak is kötelező volt begyűjtenie a három pontot. Az Ágyúsok annál is inkább a rivális nyomdokában jártak, hogy azzal a Birmigham Cityvel csaptak össze, mely pár napja az utolsó percekben mentett pontot a United ellen. Van Persie egy megpattanó szabadrúgással már az első negyedórában megszerezte a vezetést, de a United példájából kiindulva ez nem életbiztosítás. A vendégek az 58. percig nem is nyugodhattak meg, ekkor Nasri Fábregas passza után tekert a jobb alsó sarokba. A spanyol középpályás később maga is betalált, igaz, lövése előbb kipattant a kapusról, majd két hazai védőt érintve csorogott a kapuba, így Johnson öngóljának könyvelték el.

Chelsea – Aston Villa 3–3 (1-1)


Gólok: Lampard ’22, Drogba ’83, Terry ’89 ill. Young ’40, Heskey ’46, Clark ’92
A Bolton kínkeserves legyőzése után joggal bízhattak a Chelsea hívei abban, hogy a csapatukat sújtó átok végre megtört, és megkezdhetik az élen álló Manchester United üldözését. A 22. percben a Lampard által értékesített ellentmondásos büntető után ez még inkább így látszott. A tizenegyesre azonban tizenegyessel válaszolt a Villa, Young lába sem remegett meg, így 1-1-el kocogtak szünetre a csapatok. A pihenés a vendégeknek ment jobban, Heskey egy perccel az újrakezdés után a hálóba fejelt, és megszerezte a vezetést a Villának, melyet a hajráig meg is tudott tartani. Ezért főleg a fantasztikus formában védő veterán kapusnak, Brad Friedelnek mondhatnak köszönetet, aki néhány esetben talán még maga sem tudja hogyan, de hárított. A 83. percben már ő is tehetetlen volt, Drogba erős lövése valahogy átjutott az előtte álló három védő hat lábán, és a hálóba gurult. Sőt, a 89. percben Terry lövése után is, így úgy tűnt happy end lesz a vége, és a Chelsea hatalmas küzdelemben megszerzi a három pontot. A mennyei feltámadáshoz már csak két perc kellett volna, ennyi volt ugyanis hátra a hosszabbításból akkor, amikor Clark senkitől sem zavartatva a rövid sarokba csúsztatta Albrighton beadását. A Chelsea-nek tehát nem sikerült legyőznie a 15. helyen álló Villát, hátránya pedig immár hat pont az egy meccsel kevesebbet játszó Man Uniteddel szemben.

 

Wigan – Newcastle United 0–1 (0–1)
Gól: Ameobi ’19
Az Arsenal ellen pár napja bravúros döntetlent elérő, a kiesőzónától mindössze egy pontra lévő Wigannak nagy szüksége lett volna a pontokra, mely az újonc és felemás eredményeket elérő Szarkák ellen nem is volt lehetetlen küldetés. Annál is inkább, mivel a vendégek gólvágója, Andy Carroll nem lehetett ott a DW Stadionban. Ennek ellenére jobban kezdett a Newcastle, Ameobi már a meccs elején gólt szerezhetett volna, három méterről a vállával azonban nem találta el a kaput. A 19. percben aztán már sokkal könnyebb dolga volt, a védelem tesze-toszasága után Barton szerzett labdát, lövését Al Habsi Lövenkrands elé ütötte, aki a kapufára pöckölte a labdát, a kipattanót viszont már nem tudta elhibázni Ameobi. A Wigan főleg a Man Unitedtől kölcsönben szereplő Cleverley révén veszélyezettet, a fiatal játékos azonban sem messziről, sem közelről nem tudta bevenni Harper kapuját. Ez később Caldwellnek és Rodallegának sem sikerült, előbbi kapufát fejelt, utóbbi a kipattanót vágta fölé három lépésről. A másik oldalon Coloccini is csak a kapufát tudta eltalálni, igaz ő egy szöglet után a tizenhatosról tette meg ezt fejjel. Ezt a tudományát a szünetben Taylorral is megoszthatta, a fordulás után ugyanis csapattársa is a kapufát trafálta el fejesével egy oldalsó szabadrúgás után. A hazaiaknak a második félidőre elfogyott a puskaporuk, helyzetbe nem tudtak kerülni, a Newcastle pedig kontrákból akár növelhette is volna előnyét. Ezt nem tette meg, de így is értékes győzelmet aratott.






 

A bejegyzés trackback címe:

https://premierleaguenews.blog.hu/api/trackback/id/tr702557662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása